Türkiye, kuş gribi salgını yüzünden yumurta arzının düştüğü ve fiyatların rekor seviyelere yükseldiği ABD için çözüm olacak.

Kriz öyle büyüdü ki evlerine tavuk alanlar bile var. ABD'de yayılan salgın nedeniyle milyonlarca kuş öldürülmüştü. Şimdi Amerika'nın derdine Türkiye çare olacak.

CNN International da bununla ilgili bir haber yaptı. Türkiye Yumurta Üreticileri Merkez Birliği'ne göre, Türkiye bu yıl Amerika'ya 420 milyon yumurta ihraç etmeyi planlıyor. Bu, bugüne kadar Türkiye'den Amerika'ya ihraç edilen yumurta sayısında bir rekoru ifade ediyor.

Çalışma istatistikleri bürosuna göre 12 büyük ağ sınıfı yumurtadan oluşan bir karton Amerika'da geçen ay ortalama 4,95 dolara ulaştı. Öte yandan bir kartondan fazla yumurta almak isteyenlerden de ek ücret alan marketler var. Türkiye bunu karşılamak için ihracat yapıyor ve Amerika'nın yumurta ithal ettiği tek ülke Türkiye.

Ülkenler Amerika yumurta krizini çözmek için başka yöntemler de arıyor. Bunlardan biri de kuş gribine karşı tavukları aşılamak. Şimdi bu konu üzerinde çalışılıyor.

Yorumlar 46 Yorum Var
  • Türk 25.02.2025 13:14
    Bir gemi yumurta bir f35 takas yapın.
  • Cskn 25.02.2025 12:57
    Yumurta ihracatı yanlış
  • Cskn 25.02.2025 12:56
    Türkiye yanlış yapıyor. Gıda ihracatı durmalı.Hele de yumurta ihracatı. Türkiye'yi besledimiz de ABD kaldı
  • yımırta 25.02.2025 11:42
    yunurtalar bir red yerse yandık. Bu ihracat içerde de fiyat yükselmesine neden olacaktır. İhrcatta iç piyasadan pahalı değilse gitmesine müsade edilmemelidir.
  • Osman 25.02.2025 11:00
    Türk halkı daha pahalı yumurta yiyecek.Bunu kim çözecek ?
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek