İtalyan savunma şirketi Leonardo, Türk İHA üreticisi Baykar ile işbirliğine yönelik sürecin hızla ilerleyeceğini duyurdu. Leonardo'nun başkanı Stefano Pontecorvo, "Savunma sanayisinde artık zaman kaybına yer yok. Laf üretme dönemi sona erdi." dedi.
İtalyan basınında çıkan haberlere göre, Cenova'da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Pontecorvo, Baykar ve Leonardo arasındaki ortaklık ihtimaline ilişkin olumlu değerlendirmelerde bulundu. Leonardo'nun CEO'su Roberto Cingolani'nin hızlı hareket ettiğini belirten Pontecorvo, sürecin hızla ilerleyeceğini vurguladı.
Pontecorvo, Baykar'ın dünya çapında bir lider olduğunu ve Leonardo olarak Baykar ile İHA'lar konusunda işbirliği yapma niyetinde olduklarını ifade etti. Ayrıca, Baykar'ın satın aldığı Piaggio Aerospace'e dikkatle göz kulak olacaklarını belirtti.
Leonardo'nun CEO'su Cingolani, ocak ayında yaptığı açıklamada, Leonardo ve Baykar'ın teknolojilerinin birbirini tamamladığını ve birlikte çalışarak insansız sistemler konusunda büyük bir sıçrama gerçekleştirebileceklerini söylemişti. İtalya İşletmeler ve Made in Italy Bakanlığı da Piaggio Aerospace'in Baykar'a satışına onay vermişti.