Ragbi Federasyonu Başkanı Nahit Şahin, Haber7 mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.
BAŞKAN NİHAT ŞAHİN: BRANŞLARIMIZA YOĞUN İLGİ VAR
Ragbi Federasyonu Başkanı Nahit Şahin, 7’si olimpik toplam 9 branştan oluşan bir federasyona sahip olduklarını ifade ederek, “Bu yönümüzle Türkiye’nin en büyük federasyonu biziz. Bizden başka böyle çok branşı olan federasyon yok. Geçtiğimiz hafta Flag Futbol, Ragbi ve Softbol Müsabakalarımızı Uşak ve Antalya’da gerçekleştirdik. Müthiş bir teveccüh ile karşılaştık. Bu müsabakaların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne denk gelmesi sebebiyle kulüp kaptanlarımıza gül hediye ettik. Annelerimiz, bacılarımız, kadın sporcularımız bizim herşeyimiz. Onlar bizim başımızın üstünde.” diye konuştu.
Başkan Şahin ayrıca tesisleşme konusunda önemli adımlar attıklarını da ifade ederek, Ankara Çubuk Esenboğa’da bir tesisi Gençlik ve Spor Bakanlığı bize tahsis etti. Burası bizim bütün branşlarımızın gelişim merkezi olacak. Başta Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak, Bakan Yardımcımız Hamza Yerlikaya olmak üzere Spor hizmetleri Genel Müdürümüz Profb Dr. Veli Ozan Çakır’a teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
BAŞKAN ŞAHİN’DEN ANLAMLI JEST
Türkiye Kadınlar Flag Futbol, Softbol ve Ragbi Şampiyonaları Antalya ve Uşak’ta gerçekleştirildi. Türkiye’nin çeşitli illerinden toplam 1800 kişilik dev kadro oluşacak ligde avantajlı konuma sahip olabilmek için mücadele etti. Müsabakaları daha anlamlı hale getiren olay ise karşılaşmaların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne denk gelmesi oldu. Ragbi Federasyonu Başkanı Nahit Şahin, müsabakalar öncesinde kadın oyuncularının mutlu gününe ortak oldu ve takım kaptanlarına birer gül hediye etti.