Savunma Sanayi Başkanlığı Başkanı Haluk Görgün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "ANKA-3'ün ASELSAN tarafından üretilen LGK-82 mühimmatını başarıyla ateşlediğini" açıkladı.
ANKA III yeni kabiliyetler kazanmaya devam ediyor. Daha önce çeşitli yerli mühimmatlarla başarılı ateş testleri yapılan ANKA III, bu kez ASELSAN'ın LGK-82 mühimmatıyla başarılı bir atış gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, X hesabından yaptığı paylaşımda, ANKA III'ün ASELSAN'ın geliştirdiği LGK-82 mühimmatını başarıyla ateşlemesinin, Türkiye'nin havadaki etkinliğini bir üst seviyeye taşıdığını belirtti.
Bu önemli kabiliyet kazanımının, milli mühendislik gücünün ve Türk savunma sanayisindeki kararlı ilerleyişlerinin somut bir göstergesi olduğunu aktaran Görgün, "Başta ASELSAN ve TUSAŞ olmak üzere, projede emeği geçen tüm mühendislerimizi, teknik ekiplerimizi ve alt
yüklenicilerimizi yürekten kutluyorum. Her yeni başarı, bağımsız ve güçlü Türkiye yolunda attığımız adımları daha da perçinliyor." ifadesini kullandı.
-
MUHTAR
18.03.2025
00:17
kapaklı bölmedende atsın görelim söylendiği gibi hayaletmi??
Beğen
-
A. ÖZSOY
17.03.2025
18:00
Hay maşallah, Allah yolunuzu açık etsin
Beğen
-
yunus
17.03.2025
16:35
iç bölmesinden bomba fırlatamıyorsa diğer dronlardan bir farkı yok
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
M kaycı
17.03.2025
15:43
Güçlü Türkiye güçlü ordu
Beğen
/ 2 kişi beğenmiş
-
ülke
17.03.2025
15:34
Maşallah
Beğen
/ 2 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle