Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Muğla Ticaret Borsası'nda düzenlenen Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından yürütülen 10 yeni projenin açılış törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Kacır, Türkiye'nin orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürün ihracatındaki önemli artışa dikkat çekerek, "2002 yılında yalnızca 10 milyar dolar olan orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürün ihracatımız, geçtiğimiz yıl 101 milyar dolara ulaştı" dedi.

Bakan Kacır, konuşmasına Muğla'nın tarihi ve kültürel zenginliklerinden bahsederek devam etti. "Likya Yolu'yla, Bodrum Kalesi'yle, yeşil ve mavinin buluştuğu koylarıyla, Akyaka ve Azmak nehirleriyle, Kelebek Vadisi'yle, Saklıkent Kanyonu'yla dünyanın önde gelen turizm merkezleri arasında yer alan Muğla bizler için müstesna bir yere sahiptir." şeklinde açıklamada bulunan Kacır, ayrıca Muğla'nın ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak projelerin önemine vurgu yaptı.

Bakan, Muğla'nın tarım, kültür turizmi, el sanatları ve su sporları gibi farklı alanlarda önemli projelere ev sahipliği yaptığını belirterek, "Bu projelerin şehrimize, Muğlalılara ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var