"KUR POLİTİKASI, TCMB'NİN YÖNETTİĞİ BİR ALAN"

Programa ilişkin soru işareti yok, dezenflasyonda sorun görmüyoruz. Koşullar TCMB'nin kuru önemli ölçüde yönettiği bir süreç gerektiriyor.

Rezerv politikası da kur politikası da, TCMB'nin yönettiği bir alan. Doğru iş yapıyorlar çünkü biz programı önceliklendirdik. Enflasyonun düşüşünün devamı için TCMB doğru adımlar attı. Şu anda TL için piyasa Merkez’e gelmek zorunda. Faiz artırarak finansal koşulları zorlaştırdı.

"TÜRKİYE'NİN KAYNAK SORUNU YOK"

Rezerv iç ve dış şoklara karşı bir tampon niteliği görüyor. Önümüzdeki dönemde cari açık azalacak, doğrudan yatırımlar artacak. Kalkınma bankalarıyla görüştüm, önümüzdeki 3 yıl 40 milyar doların üzerinde 10 yıl ve daha uzun vadeli düşük maliyetli imkanlar sağlanacak. Türkiye'nin şu anda bir kaynak sorunu yok. Bizim bakış açımız şu. Kazanan herkes kazandığı ölçüde vergi vermeli. Önceliğimiz bir taraftan bütçe dengelerini iyileştirmek bir taraftan da dezenflasyonu sağlamak.

BEYANNAME SAYISI 5 MİLYONU AŞTI

2024'te yaklaşık 2,3 milyon yoklama yapıldı, ilk defa Türkiye'de beyanname sayısı 5 milyonu aştı. Biz sahada olacağız. Şu anda ilave yapay zeka algoritmaları geliştiriyoruz. Gelir İdaresi'ni güçlendireceğiz. 473 bin mükellef ilk defa bu sene beyanname verdi. Matrah yüzde 115 artmış. Hesaplanan vergi yüzde 111.

Yorumlar 0 Yorum Var