TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, "İster güneyimizde ister kuzeyimizde ister doğumuzda ister batımızda, nerede olursa olsun bölgemizde savunma, güvenlik herhangi bir denklemin çözümünde Türkiye olmadan denklem çözülemez. Bunu herkes gördü, görüyor. Dolayısıyla bu istikamette ilerlemeye devam edeceğiz." diye konuştu.
Akar, Elazığ'daki temasları kapsamında Rektörlükçe kampüsteki Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye'nin Güvenlik Politikaları" konferansına katıldı.
Sosyal medyanın bir araç olduğunu anlatan Akar, bunun iyi niyetle kullanılmasının iyi, kötü niyetle kullanılmasının ise kötü sonuçlar doğuracağını ifade etti.
"Dünya yeniden kurallarını koyuyor. Bunun eşiğindeyiz. Bu manada Türkiye'de iç cepheyi, birliği ve beraberliği sağlamlaştırıp ülkenin buradaki rolünü en etkin şekilde alabilmesi için hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Geçmişimizden ilham almamız lazım." diye Akar, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin uluslararası ortamda artık özne haline geldiğini vurguladı.
Akar, "İster güneyimizde ister kuzeyimizde ister doğumuzda ister batımızda, nerede olursa olsun bölgemizde savunma, güvenlik herhangi bir denklemin çözümünde Türkiye olmadan denklem çözülemez. Bunu herkes gördü, görüyor, anladı, anlıyor. Anlamayanlar da anlayacaklar. Dolayısıyla bu istikamette ilerlemeye devam edeceğiz. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin etki alanı üç kıta, ilgi alanı da bütün dünya oldu." dedi.