İsrail Meclisi’nde ana muhalefet görevini yürüten Gelecek Var Partisi lideri Yair Lapid, Gazze Şeridi’ne ilişkin dikkat çeken bir çağrıda bulundu. Lapid, Gazze’nin yönetiminin Mısır’a devredilmesini önerdi ve Başbakan Binyamin Netanyahu’nun bölgedeki politikalarını sert sözlerle eleştirdi.

Partisinin İsrail Meclisi’ndeki grup toplantısında konuşan Lapid, Netanyahu’nun Gazze’de izlediği askeri stratejinin İsrail ordusunu “bataklığa” sürüklediğini belirterek, kalıcı işgal planlarının stratejik ve ekonomik anlamda büyük bir hata olacağını söyledi. "Kalıcı işgal felaket olur" diyen Lapid, bu tutumun İsrail’i Orta Doğu’daki tarihi dönüşüm sürecinin dışında bırakacağını ifade etti.

"Siyasi Bir Trajediyle Karşı Karşıyayız"
Lapid, ABD eski Başkanı Donald Trump’ın bölgeye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında gözlemlenen bölgesel değişimlerin önemine işaret ederek, İsrail’in bu sürecin dışında kalmasının uzun vadede siyasi bir trajediye yol açabileceğini vurguladı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • ali 20.05.2025 22:16
    alayiniz siyonist günah çıkarmayın şeytanın cocuklari bu dunya size mezar olacak