İstanbul’da düzenlenen "Küreselleşen Dünyada Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi" temalı uluslararası forumda, küresel tehditlerin aile yapısına etkileri masaya yatırıldı. "Son Derece Karlı: Küresel Tehditlerin Bireylere, Ailelere ve Topluma Bedeli" başlıklı panelde konuşan Uluslararası Aile İzleme Örgütü (FWI) Başkanı Sharon Slater, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini olumlu bir adım olarak değerlendirdi. Slater, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu kararı, kadınlara yönelik şiddeti desteklediği için değil, sözleşmedeki yanıltıcı kavramların bağlayıcı niteliğinden ötürü aldığını söyledi.  

Panelde, dijital çağın aile dinamiklerine etkisi, küresel politikaların aile yapısını nasıl şekillendirdiği ve büyük ilaç şirketlerinin cinsiyet politikalarına etkisi gibi konular da ele alındı. Azerbaycan Aile, Kadın ve Çocuk Sorunları Devlet Komitesi yetkilisi Rahmatullayeva, dijitalleşmenin kadınları güçlendirdiğini ancak boşanma oranlarını artırdığını belirtirken, ABD’li hukuk uzmanı Stefano Gennarini, Batılı vakıfların geleneksel aile yapısını zedelediğini öne sürdü. Rus biyoteknoloji uzmanı Dr. Aleksey Kiristaev ise büyük ilaç şirketlerinin cinsiyet değiştirme süreçlerini küresel bir pazar haline getirdiğini iddia etti.  

Kapsamlı uluslararası katılımla gerçekleşen forumda, küresel politikaların toplum ve bireyler üzerindeki ekonomik ve kültürel etkileri tartışıldı. Farklı ülkelerden gelen uzmanlar, aile yapısının geleceğine yönelik tehditleri değerlendirirken, hükümetlerin bu değişime nasıl yanıt vermesi gerektiği üzerine görüşlerini paylaştı.

Yorumlar 0 Yorum Var