Baykar’ın yerli, milli ve özgün tasarımı Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), savunma teknolojisinde çığır açan KUZGUN-SS mühimmatıyla gerçekleştirdiği test atışında nokta atışı yaparak tarihi bir başarıya daha imza attı.

REİSİ'NİN ÖLDÜĞÜ KAZANIN ENKAZINI BULARAK DÜNYADA BİR İLKİ BAŞARMIŞTI

Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopterin enkazı olabileceği düşünülen bir ısı kaynağını tespit ederek koordinatlarını İran makamlarıyla paylaşmıştı.

İran Öğrenci Haber Ajansı (SNN), İran Kızılayı tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamayı yayımlamıştı.

Açıklamada, "Türk İHA'sının Tevil köyünde 2 ısı kaynağı tespit etmesi üzerine arama kurtarma timleri Cumhurbaşkanı ve heyetini taşıyan helikopterin iniş yaptığı ihtimali verilen o bölgeye sevk edilmiştir." ifadelerine yer vermişti.

Yorumlar 30 Yorum Var
  • Ertan 01.06.2025 14:30
    Maşallah.
  • Leylek 01.06.2025 13:52
    Biz heykel istiyozzz ama . bide zıplama partisi ,
  • HAKAN 01.06.2025 13:03
    Elhamdülillah.
  • Ali 01.06.2025 12:53
    Helal olsun lan size memlekete Cumhuriyet tarihinde yapılan en büyük hizmet demek bile az geliyor
  • ahmet 01.06.2025 12:07
    Ama 1 liralık heykeli 10 liraya yaptırıp iç etmeyide unutmamak lazım. Medeniyet...
Daha fazla yorum görüntüle