Avrupa borsalarında bugün karışık bir seyir izleniyor. Avro Bölgesi’nde açıklanacak büyüme verisi öncesinde yatırımcılar temkinli bir duruş sergiliyor. Stoxx Europe 600 endeksi yatay seyirle 551,8 puandan işlem görürken, Almanya’da DAX 40 endeksi yüzde 0,2 azalışla 24.288,5 puanda bulunuyor. İngiltere’de FTSE 100 endeksi ise yüzde 0,1 yükselişle 8.822,7 puandan işlem görüyor.
Fransa’da CAC 40 endeksi yüzde 0,1 artışla 7.792,5 puanda seyrediyor. İtalya’da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,1 düşüşle 40.356,0 puanda, İspanya’da IBEX 35 endeksi ise önceki kapanışın hemen üzerinde 14.196,0 puanda işlem görmekte.
Küresel piyasalarda ise gözler bugün açıklanacak ABD istihdam raporu verilerine çevrilmiş durumda. ABD’de piyasalarda karışık bir seyir yaşanırken, Başkan Donald Trump ile Tesla Üst Yöneticisi Elon Musk arasındaki artan gerilim yatırımcıların odağında yer alıyor.
Trump’ın danışmanlık görevinden kısa süre önce ayrılan Musk, Kongre’de tartışılan vergi indirimi tasarısını sert sözlerle eleştirmiş, bu durum iki isim arasındaki gerilimi artırmıştı. Uzmanlar, bu gerilimin ABD siyasi ortamında derinleşen ayrışmaları yansıtabileceği ve piyasalar üzerinde belirsizlik yaratabileceği endişesini taşıyor.