Dijital dünyanın en büyük güvenlik krizlerinden biri patlak verdi. Cybernews tarafından yürütülen araştırmada, aralarında Apple, Google, Facebook, GitHub, Telegram ve devlet hizmetlerinin de bulunduğu platformlara ait 16 milyar kullanıcı bilgisi ve şifrenin sızdırıldığı ortaya çıktı. Siber korsanların, "infostealer" adı verilen kötü amaçlı yazılımlarla elde ettiği veriler, daha önce rapor edilmemiş ve “silah haline getirilebilir” nitelikte.

Uzmanlar, bu devasa sızıntının phishing saldırılarından hesap ele geçirmeye kadar pek çok tehdidin önünü açtığını belirtiyor. Özellikle aynı şifreyi birden çok platformda kullanan kullanıcılar için risk katlanıyor. Keeper Security CEO’su Guccione, "Bu sadece buzdağının görünen kısmı" diyerek şifre yöneticisi ve dark web izleme sistemlerinin artık bir zorunluluk haline geldiğini söylüyor.

Uzmanlardan çağrı net: Hemen şifrelerinizi değiştirin, iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin, basit parolalardan kaçının ve cihazlarınızı kötü amaçlı yazılımlara karşı taratın. Şifre yerine geçebilecek daha güvenli passkey teknolojilerine yönelmek de önemli adımlar arasında gösteriliyor.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek