Atina’nın yaklaşık 40 kilometre güneydoğusunda bulunan Keratea bölgesinde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını hızla büyüyerek çevre yerleşim alanlarını tehdit etmeye devam ediyor. Yangında bir kişi hayatını kaybetti, alevlerin tehdit ettiği 15 yerleşim birimi tahliye edildi.
Yunanistanlı yetkililer, şiddetli rüzgarın etkisiyle alevlerin Anavissos ve çevresindeki bölgelere doğru ilerlediğini, 112 Acil Uyarı Sistemi üzerinden vatandaşlara güvenli bölgelere gitmeleri yönünde çağrılar yapıldığını duyurdu.
Yangın Gece Boyunca Kontrol Altına Alınamadı
Yunan basını, yangının gece boyunca kontrol altına alınamadığını ve sabah saatlerinde hava araçlarının müdahalesinin yeniden başladığını bildirdi. Yangın nedeniyle Drosia, Harvalo, Maliasteka, Agiasma, Dimolaki, Sinterina, Palea Fokea, Legrena, Harakas, Triantafillia, Thymari, Feriza, Olimpos, Mavro Lithari ve Agios Nikolaos gibi çok sayıda bölge tahliye edildi.