İsrail’in önde gelen gazetelerinden Israel Hayom, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yönelik skandal ifadeler kullandı. Haberde, “Kuzey Kıbrıs’ı kurtarmak İsrail’in görevi değildir, ancak tehdit kritik seviyeye ulaşırsa İsrail’in stratejik duruşu değişmeli. Yunanistan ve Kıbrıs ile koordineli olarak adanın kuzeyi için acil durum operasyonu hazırlanmalı” denildi.

1974’teki Kıbrıs Barış Harekâtı’nı “işgal” olarak niteleyen gazete, Türkiye’nin adadaki varlığını hedef alarak KKTC’yi “terörist gruplara sınırsız operasyon özgürlüğü sağlayan tarafsız bölge” şeklinde tanımladı. Türkiye’nin İHA ve füze sistemlerindeki ilerlemesini “İsrail için doğrudan tehdit” olarak gösteren haberde, Girne ve Mağusa’da konuşlu sistemlerin Tel Aviv, Hayfa ve Kudüs’ü vurabileceği iddia edildi.

Haberde ayrıca, Ankara’nın AB topraklarını “işgal ettiği” öne sürülerek, “Ada özgürleştirilmeli” ifadesine yer verildi. İsrail medyasının bu çıkışı, Türkiye’nin savunma sanayisindeki ilerlemesinden duyulan endişeyi ve Doğu Akdeniz’de artan güç mücadelesini bir kez daha gözler önüne serdi.

Mehmet Fatih Ulu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Mehmet Fatih Ulu

Editör Hakkında

1992 yılında Malatya'nın Darende ilçesinde doğdu. Gaziantep Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü'nden 2015 yılında mezun oldu. Kariyerinde ulusal medya dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarda prodüksiyon uzmanı, görüntü yönetmeni ve editör olarak çalıştı. Bu süreçte, birçok ülkeyi ziyaret ederek mini belgeseller hazırladı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 1 Yorum Var
  • Urfali ibrahim 03.09.2025 18:50
    Lan! Allahaṣkına vurun vurunki sizi Haritada değil Kainattan silelim. Allah musa aṣkına Tevrat aṣkına bunu yapın ..Dört gözle sizin ilk adımınızı bekliyoruz