ABD’de faaliyet gösteren Siyonist lobisi Hakaretle Mücadele Birliği'nin (ADL) CEO’su Jonathan Greenblatt, küresel ölçekte Yahudi karşıtlığının hızla yükseldiğini belirterek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
DÜNYANIN YARISI YUHUDİLERDEN NEFTRET EDİYOR
Greenblatt, yaptığı konuşmada, ADL'nin dünya çapındaki antisemitik tutumları inceleyen Küresel 100 Anketi'nin sonuçlarına değindi. Greenblatt, bu yıl yapılan ankette, yetişkin nüfusun yüzde 46'sının, yani 2,2 milyar insanın yüksek düzeyde antisemitizm barındırdığının tespit edildiğini açıkladı. Bu oranın on yıl önce görülenin neredeyse iki katı olduğunu vurguladı.
1960'TAN BU YANA BİR İLK!
Konuşmasında ilk kez karşılaşılan bir duruma dikkat çeken Greenblatt, 1960'lı yıllardan bu yana yapılan anketlerde ilk defa genç neslin, ebeveynlerinden veya büyükanne ve büyükbabalarından daha yüksek düzeyde antisemitik görüşlere sahip olma olasılığının daha yüksek olduğunu bildirdi.
Greenblatt, bu durumun altını çizerek, "Şunu tekrar edeyim: Genç nesil, yaşlı nesilden daha antisemitik olma eğiliminde" diye konuştu. Bu verinin, geleceğe yönelik endişeleri artırdığını ve antisemitizmle mücadelede yeni stratejiler geliştirilmesi gerektiğini ortaya koyduğunu ifade etti.
-
Yabancı
28.09.2025
09:58
Dünya var oldukça siz lanetli kavim olduğunuz için kimse sizi sevmeyecek siz nankör milletsiniz. Almanlar sizi katletti müslümanlar kucak açtı ama siz zulmü müslümana yapıyorsunuz. Tarihleriniz helak olmakla geçti siz adam olmayı beceremediniz. Hitler çok büyük adammış
Beğen
/ 3 kişi beğenmiş
-
Misafir
28.09.2025
01:52
Beter olun
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle