İşitme Engelliler Spor Olimpiyatı’nda heyecan devam ediyor. Türkiye şimdiye kadar 1 altın, 3 gümüş, 6 bronz madalya kazandı.

SÜZEN: “MADALYAMI ŞEHİTLERE ARMAĞAN EDİYORUM”

Japonya’nın Başkenti Tokyo’da devam eden İşitme Engelliler Spor Olimpiyatı’nın 6. Gününde Türkiye 3 madalya kazandı. Ülkemize oyunların ilk madalyasını Yasin Süzen atletizm branşında kazandırdı. Süzen 110 m engellide zirvede yer aldı.

Organizasyona çok iyi hazırlandığını ifade eden Yasin Süzen: "Madalya kazanacağımı biliyordum. Madalyamı tüm şehitlerimize armağan ediyorum. Bize tüm destek verenlere teşekkür ediyorum. Bundan sonra da ülkeme büyük başarılar kazandırmaya devam edeceğim” diye konuştu. 

BEBEK: TÜRKİYE’NİN BÜYÜK BİR ÜLKE OLDUĞUNU GÖSTERİYORUZ”

İşitme Engelliler Spor Olimpiyatı’nın Türkiye Kafilesi Başkanlığı’nı yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hakan Bebek, oyunlara Türkiye’nin çok iyi hazırlandığını belirterek, “Devletimiz gücünü bu oyunlara verdi. Sporcularının yanında. Şimdiye kadar 10 madalya kazandık. Gücümüzü göstermeye devam edeceğiz” dedi.

İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Dursun Gözel ise, mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada: “Güreş, karate ve tekvando müsabakaları yeni başlıyor. Oradan kazanacağımız madalyalarla madalya sayılarımızı daha da artıracağız” şeklinde konuştu.

Dün yapılan müsabakalarda güreş branşında Şenol Aydın gümüş, Ahmet Talha Kacur ve Kadir Kuş ise bronz madalya kazandı.

Yorumlar 0 Yorum Var