Suriye'nin Halep kentinde bir kuyumcu dükkanına düzenlenen silahlı soygunda 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Suriye basınında yer alan haberlere göre; ülkenin Halep kentinde yer alan El-Halak Mahallesi'ndeki bir kuyumcu dükkanına, kimliği belirsiz 2 kişi tarafından dün silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu kardeş olduğu belirtilen 2 kişinin yaşamını yitirdiği, şüphelilerin kuyumcudaki mücevherleri çalarak olay yerinden kaçtığı aktarıldı.

Olaya ilişkin güvenlik kamerası görüntülerinde; silahlı kişilerin ateş açarak kuyumcuya girerek dükkandaki kişilere de yakından ateş ettiği, saldırganlardan birinin daha sonra dışarı çıkarak rastgele etrafa ateş etmeye devam ettiği görülüyor.

Yetkililerin, soygunun faillerini bulmak için soruşturma başlattığı ifade edildi.

HIRSIZLAR İDAM EDİLDİ

Humus Ağır Ceza Mahkemesi, bir kuyumcuyu öldürerek 3 kilogram altın çalan iki sanığı asılarak idam cezasına çarptırdı; çalınan altınların tamamı ele geçirilerek sahiplerine iade edildi.

Suriye’de Humus Ağır Ceza Mahkemesi, bir kuyumcuyu öldürerek 3 kilogram altın gasp eden iki sanık hakkında asılarak idam cezası verdi.

Mahkeme kayıtlarına göre olay, sanıkların bir kuyumcuya yönelik planlı saldırı gerçekleştirmesiyle meydana geldi. Saldırı sırasında kuyumcunun hayatını kaybettiği, ardından iş yerinden yaklaşık 3 kilogram altının çalındığı tespit edildi. Güvenlik güçlerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında zanlılar kısa sürede yakalanarak adli güçlere teslim edildi.

Yargılama sürecinde, çalınan altınların tamamının güvenlik güçleri tarafından ele geçirildiği ve yasal işlemlerin ardından sahiplerine iade edildiği açıklandı. Mahkeme, sanıkların suçu birlikte ve kasten işlediğine hükmederek en ağır cezayı uyguladı.

Verilen idam kararının, infaz işlemlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla ilgili makamlara gönderildiği bildirildi.

Mehmet Fatih Ulu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Mehmet Fatih Ulu

Editör Hakkında

1992 yılında Malatya'nın Darende ilçesinde doğdu. Gaziantep Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü'nden 2015 yılında mezun oldu. Kariyerinde ulusal medya dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarda prodüksiyon uzmanı, görüntü yönetmeni ve editör olarak çalıştı. Bu süreçte, birçok ülkeyi ziyaret ederek mini belgeseller hazırladı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 118 Yorum Var
  • Tepki 08.01.2026 18:50
    Tebrikler,adalet bizden daha iyi tecelli etmiş...!
  • Misafir 9 08.01.2026 14:33
    Bizim adalet sisteminden hızlı ve adil.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek