Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğünce (GUR), Rusya'nın Lipetsk kentine yakın hava üssünde, Rus ordusuna ait "Su-27" ve "Su-30" tipi savaş uçaklarına yönelik "özel operasyon" düzenlendiği bildirildi.

GUR'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Rusya'daki Lipetsk bölgesine bağlı Lipetsk kenti yakınlarında yer alan hava üssünde konuşlu "Su-27" ve "Su-30" tipi savaş uçaklarının, düzenlenen "özel operasyonla" vurulduğu belirtildi.

Hedef alınan iki savaş uçağının yandığı ileri sürülen açıklamada, "Kuyruk numaraları 12 ve 82 olan Su-27 ve Su-30 uçakları, dikkatli hazırlık, soğukkanlılık ve profesyonellik sayesinde yakıldı. Lipetsk yakınlarındaki havaalanında özel operasyonun planlanması iki hafta sürdü." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, imha edildiği öne sürülen iki uçağın toplam maliyetinin yaklaşık 100 milyon dolar "olabileceği" kaydedildi.

GUR, uçaklara yönelik saldırılara ait olduğu belirtilen görüntüleri de paylaştı.

Ukrayna: Rus ordusu 86 İHA ile saldırı düzenledi

Öte yandan, Ukrayna Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, Rus ordusu, gece saatlerinde 86 insansız hava aracıyla (İHA) Ukrayna'ya saldırı düzenledi.

Hava savunma kuvvetlerince 58 İHA etkisiz hale getirilirken, diğer İHA'lar ülkenin 12 farklı noktasına isabet etti.

Ukrayna Devlet Acil Durum Servisinden (DSNS) yapılan açıklamada ise Rusya'nın, Odessa kentine hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Saldırı nedeniyle kentteki enerji altyapısının hasar gördüğü aktarılan açıklamada, bir kişinin yaralandığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, Rusya'nın, Dnipropetrovsk bölgesinde sivil altyapıları hedef aldığı kaydedildi.

BİR GÜNLÜK ASKER KAYBI 1.120’YE ULAŞTI

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı tarafından paylaşılan verilere göre, Rus ordusu son 24 saat içerisinde hem personel hem de lojistik araç bakımından ağır kayıplar verdi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı’nın resmi sosyal medya hesapları ve bilgi ağları üzerinden paylaşılan rapora göre, son 24 saat içinde 1.120 Rus askeri (ölü ve yaralı olarak) etkisiz hale getirildi. Bu rakamla birlikte savaşın başlangıcından bu yana Rusya’nın toplam personel kaybının 1 milyon 197 bin 860’a ulaştığı tahmin ediliyor.

Son bir günde kaydedilen önemli teçhizat kayıpları şu şekilde:

Personel: 1.120 (Ölü ve yaralı)

İHA (Operasyonel-Taktik): 109 adet

Araç ve Yakıt Tankeri: 64 adet

Topçu Sistemleri: 10 adet

Tank: 3 adet

 

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Ferr 22.12.2025 14:55
    Gölgeleriyle beraberdir o
  • Misafir 22.12.2025 14:54
    Emperyalist ,çarlık hayali kuran rusyanın yenilmesi dileğimdir,ukrayna işğali son olmayacaktır
  • abdullah 22.12.2025 14:46
    atın bakalım bir siz bir rusya atsın ulan bir savaşta 1 günde bu kadar kayıp imkansız çünkü eski tip savaş deği bütün askerler gizli mevzilerde saklı bu kadar adamı kimse gömemez.
  • HIDIR BUDUR 22.12.2025 14:42
    İngiltere ve Masonik Avrupa devletleri ; "Ukrayna-Rusya ve ABD-ÇİN arasında barış olmasını istemiyor". Barış olursaa dünyada tüm dikkatler otomatikman "İSRAİL SOYKIRIMINA VE İSRAİLİN GENİŞLEMESİNE " dünya itiraz edeceğinden TÜM GAYRETLERİ İLE SAVAŞLARI KÖRÜKLEYİP İSRAİLİ DİKKATLERDEN KAÇIRMAYA çalışıyorlar..
  • Cengiz 22.12.2025 14:24
    1 milyon 197 bin mi kayıp. İnanalımmı.