Suriye ordusunun terör örgütü YPG’yi sahadan sildiği operasyonun yankıları sürüyor. Terör yandaşlarını öfkeye boğan harekatla bölgede yepyeni bir dönem başladı.
Hezimetin gerekçesini Türkiye’nin Suriye ordusuna verdiği desteğe bağlayan terör örgütü PKK’nın elebaşıları gibi diğer terör destekçileri de benzer söylemler üretiyor.
Aynı argüman, terör örgütünün daha önceki hezimetinde de öne sürülmüştü.
Terör örgütü PKK’dan hüküm giyen Partiya Kurdistani (PAKURD) kurucusu firari İbrahim Halil Baran, SDG/YPG’nin Suriye’nin kuzeyinde Münbiç-Tel Rıfat hattından temizlendiği Aralık 2024’te yaptığı değerlendirmede “Erdoğan seçimi kazanamasa bunlar olmazdı” demişti.
PKK’cı İbrahim Halil Baran, seçim döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gücünü kırmak amacıyla Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini, Kılıçdaroğlu’nun iktidarda olması halinde Türkiye’nin Suriye’ye yönelik askeri müdahaleler gerçekleştiremeyeceğini savunmuştu. Baran, Suriye ordusunun operasyon odalarında Başkan Erdoğan’ın fotoğrafının bulunduğunu öne sürerek, Türkiye’nin sahadaki gruplar üzerindeki tesirine dikkat çekmişti.
PAKURD kurucusu firari İbrahim Halil Baran’ın sözleri şöyle:
“Seçim döneminde dedik ki ‘Tayyip Erdoğan çok güçlü, bunun gitmesi lazım. Kılıçdaroğlu gelsin’. Bazı gerzek arkadaşlar dediler ki ‘siz Kemalist oldunuz’. Şimdi bugün düşünsenize mesela tam da bugün; Tayyip Erdoğan değil de Kılıçdaroğlu Türkiye’de iktidar olsaydı ne olurdu? Türkiye bu kadar güçlü şekilde sizce Suriye’ye müdahale edebilir miydi? Münbiç’te şu an harekete geçirdiği ÖSO çetelerini harekete geçirebilir miydi? Siz hiç fark ettiniz mi mesela bu HTŞ’nin MTŞ’nin bazı grupları var, onların operasyon odalarında Erdoğan'ın fotoğrafı asılı.”
ERDOĞAN KARŞITI ÇAKMA MİLLİYETÇİLERİN PKK EMELLERİ İÇİN ÇALIŞTIĞI NETLEŞTİ
Terör örgütü PKK yandaşı İbrahim Halil Baran'ın Erdoğan itirafı, 2023 seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen İYİ Parti ve Zafer Partisi gibi siyasi oluşumların esas olarak kimin değirmenine su taşıdığını gözler önüne serdi.
Çakma milliyetçilerin yanı sıra Gelecek Partisi, Deva Partisi, Saadet Partisi gibi 6'lı masa paydaşlarının PKK'cılarla dolaylı ortak şekilde Erdoğan'ı devirmek için Kılıçdaroğlu etrafında birleştiği bir kez daha belgelenmiş oldu.
___________
'KÜRT DEVLETİNİ İSRAİL İÇİN KURMALIYIZ'
Türkiye’deki seçimde Erdoğan’ın kazanmaması için çalıştıklarını itiraf eden firari İbrahim Halil Baran, İsrail destekçisi olarak biliniyor.
Siyonist sevici Baran, İsrail gizli servisi MOSSAD’ın akıl hocalarının yer aldığı “Yeni Ortadoğu için İsrail-Kürt İttifakı” isimli panel düzenlemiş ve bunun duyurusunda “İsrail'in güvenliği için Kürt devleti kurulması gerektiğini” söylemişti.
PAKURD Kurucusu İbrahim Halil Baran, şu ifadeleri kullanmıştı:
“7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarının ardından, Ortadoğu yeni ve zorlu bir gerçekliğe adım attı. İran, Şii ve Sünni İslamcı müttefikleriyle birlikte İsrail’i hedef almayı yoğunlaştırdı. Aynı zamanda, İsrail’i sert bir şekilde kınayan Türk devleti, Rojava’daki (Batı Kürdistan / Kuzey Suriye) Kürt özyönetimine yönelik saldırılarını artırarak, DEAŞ’ın yenilgisinden bu yana elde edilen kültürel kimlikleri ve kazanımları silmeye çalışmaktadır. Hem Kürt hem de Yahudi toplulukları hayatta kalma tehditlerine karşı ortak farkındalık kazanmaktadır. Hamas ve İran ittifakının İsrail’e yönelik saldırıları ile Türkiye’nin Kürt halkına yönelik saldırganlığı, dayanışma ihtiyacının aciliyetini ortaya koymaktadır.”
-
vatandaş
23.01.2026
13:22
İşte türkiyedeki erdoğan düşmanlarıda bunu bekliyor du
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
misafir
23.01.2026
13:16
Elhamdullih Kürtler ehli müslim ve müslümandır bizim zalimlerle siyonistlerle israille işimiz olmaz yaşasın türkiye
Beğen
/ 10 kişi beğenmiş
-
İhsan
23.01.2026
13:08
Oyun büyük. Türkiye'nin yarısı farkında olmasa da diğer yarısı farkında şükür..
Beğen
/ 7 kişi beğenmiş
-
Mert Ünal
23.01.2026
12:58
Mazlumların umudu Cumhurbaşkanım dik dur eğilme Türkiye sevdalısı, Samimi Müslümanlar seninle. CHPkk ve ortağı Dempkk Katliamcı Siyonist İsrail'in talimatı ile AK Parti ve Cumhurbaşkanımıza saldırıyor, açıktan Türkiye düşmanlığı yapıyor;binlerce kez yazıklar olsun.
Beğen
/ 8 kişi beğenmiş
-
Misafirü
23.01.2026
12:51
O halde ölümüne erdoğan
Beğen
/ 11 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle