Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Ev Sahibi Türkiye" 6973 Kura Çekimi, 1482 Konut Anahtar Teslimi, Şehir Hastanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Yatırımların Toplu Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulunuyor.

ERDOĞAN'DAN AYDIN'DA NET MESAJ: SÖZ VERDİK YERİNE GETİRDİK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın'da 87,5 milyar liralık yatırımın açılışını yaptı. Deprem konutları üzerinden muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Milletimize söz verdik, hamdolsun sözümüzü de yerine getirdik" ifadelerini kullandı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın'da düzenlenen "Ev Sahibi Türkiye" 6973 Kura Çekimi, 1482 Konut Anahtar Teslimi, Şehir Hastanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Yatırımların Toplu Açılış Töreni'nde vatandaşlara hitap ediyor. Konuşmasına Aydınlıları selamlayarak başlayan Erdoğan, vefat eden eski Uşak Milletvekili Mehmet Altay'a rahmet diledi. Erdoğan, Aydın'ın Adnan Menderes'in demokrasi bayrağını yükselttiği şehir olarak gönüllerinde müstesna bir yeri olduğunu vurguladı. 

AYDIN'A 87,5 MİLYAR LİRALIK YATIRIM 

Aydın'a yapılan yatırımlara dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam değeri 87,5 milyar lirayı aşan yatırımları şehrin hizmetine sunduklarını belirtti. "Ev Sahibi Türkiye" sloganıyla başlatılan konut projesi kapsamında ülke genelinde 500 bin sosyal konut inşa edeceklerini hatırlatan Erdoğan, bu projelerin detaylarını paylaştı. Proje kapsamında ayrıca 500 mahalle konağı, 500 anaokulu, aile sağlığı merkezleri, gündüz bakımevleri ve taziye evlerinin de kazandırılacağını ifade etti. 

İLK TESLİMATLAR 2027 MART AYINDA 

Yüzyılın konut projesinin kura çekimlerine başladıklarını belirten Erdoğan, Aydın özelindeki rakamları açıkladı. Erdoğan, "Bugün de Aydın'da merkezde 2 bin 100, ilçelerde 4 bin 873 olmak üzere toplam 6 bin 973 konutun kurasını çekiyoruz. Konutlarımızın ilk teslimatlarını 2027 yılının Mart ayından itibaren yapmak niyetindeyiz" dedi. Sosyal konutların hak sahiplerine hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, anahtarları bizzat teslim etmeyi temenni ettiğini söyledi. 

MUHALEFETE DEPREM KONUTLARI TEPKİSİ 

Konuşmasında muhalefetin deprem konutları ve inşaat süreçlerine yönelik eleştirilerine sert cevap veren Erdoğan, 6 Şubat depremleri ve İzmir depremi sonrası yürütülen çalışmaları örnek gösterdi. Erdoğan, ana muhalefet liderinin "Bu evleri bitiremezler" şeklindeki söylemlerini eleştirerek şunları kaydetti:
 
"Kendisinin bile inanmadığı bir sürü abuk sabuk argümanı öne sürerek bu evlerin niçin yapılamayacağını millete anlatmaya çalışacaktır. Bunu nereden mi biliyorum? Aynısını deprem bölgesinde yaptı da ondan biliyorum. Hatırlayın, 6 Şubat depreminden sonra bize neler neler söylediler. Hükümet bu enkazın altında kalır dediler. Bunlar enkazı kaldıramaz dediler. Evleri inşa edemezler dediler. Aynı şeyi İzmir için de söylediler." 

SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRDİK 

Deprem bölgelerinde enkazın kaldırıldığını ve vatandaşların konutlarına yerleştirildiğini vurgulayan Erdoğan, dünyanın en büyük şantiyesini deprem bölgesinde kurarak 7 gün 24 saat esasıyla çalıştıklarını belirtti. Erdoğan, "27 Aralık'ta yani yıl bitmeden 455 bininci konutun anahtarlarını Hatay'da hak sahibi kardeşlerimize teslim ettik. Yani milletimize söz verdik, hamdolsun sözümüzü de yerine getirdik" diyerek hükümetin icraatlarına dikkat çekti.
 
Erdoğan Aydın'a mahcup olmamak için gece gündüz demeden çalıştıklarını, bakanlıklar ve devletin tüm kurumlarıyla tam bir koordinasyon içinde Aydın'ı kalkındırma mücadelesi verdiklerini belirtti.

"GEÇENLERDE NASIL OLDUYSA CHP GENEL BAŞKANI'NIN YOLU HATAY'A DÜŞMÜŞ"

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Hatay ziyaretini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin deprem bölgesindeki yatırımlar karşısında ezildiğini savundu. Erdoğan, "Geçenlerde nasıl olduysa CHP Genel Başkanı'nın yolu Hatay'a düşmüş. Baktım orada kendince yaşadığı utancı gizlemeye çalışıyor. Hatay'da yapılan işleri gördükçe vakti zamanında ettiği o büyük laflar aklına geliyor" ifadelerini kullandı. 

Özel'in depremden üç yıl sonra bölgeyi yalnız bırakmayacaklarına dair açıklamasına tepki gösteren Erdoğan, "Sormazlar mı sana; 3 yıldır neredeydin Özgür Efendi? 455 bin konut yapılırken sen neyle meşguldün? Deprem bölgesine sahip çıkmak şimdi mi aklınıza geldi?" diye sordu. 

"BEDAVA TRAKTÖR' VAATLERİ GİBİ ZANNEDİYORLAR" 

Muhalefetin geçmiş seçim vaatlerini hatırlatan Erdoğan, verilen sözlerin tutulmadığını belirtti. Erdoğan, "Bunlar bizim verdiğimiz sözleri kendi 'bedava traktör' vaatleri gibi zannediyorlar. Her çiftçiye bedava traktör, her depremzedeye bedava ev vereceklerdi ama bütün işleri gibi onlar da yalan oldu" şeklinde konuştu. 

EMEKLİLER ÜZERİNDEN İSTİSMAR SUÇLAMASI 

Muhalefetin emekliler üzerinden siyaset yapmasını eleştiren Cumhurbaşkanı, CHP'li belediyelerin kendi çalışanlarının maaşlarını ödemekte zorlandığını iddia etti. Erdoğan, "Yönettikleri belediyelerde işçiye maaş yerine harçlık veren, kendileri değilmiş gibi emeklilerimizi hükümetimize karşı kışkırtmaya çalışıyorlar. Emekçiler maaşlarını alamadıkları belediye önünde eylem yapıyor. Bunlar ya tropikal adalarda keyif çatıyor ya da meclisi panayır yerine çeviriyor" dedi. 

"YAPABİLİYORSANIZ BİZİMLE LAF DEĞİL ESER YARIŞTIRIN" 

Hükümet olarak eser ve hizmet siyaseti yürüttüklerini vurgulayan Erdoğan, muhalefeti proje üretmeye davet etti. "Biz eserlerimizle konuşuyoruz" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer bulabiliyorsanız siz de eserlerinizden bahsedin. Şayet varsa siz de hizmetlerinizden bahsedin Özgür Efendi. Yapabiliyorsanız bizimle laf değil eser yarıştırın."
 
AYDIN'DA 1467 konut ve 15 iş yerinin hak sahiplerinin kullanımına sunuldu
 
Törende Aydın'a yapılan yatırımlara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 500 bin sosyal konut projesinin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti. Erdoğan, Aydın'ın farklı mahallelerinde inşası tamamlanan 1467 konut ve 15 iş yerinin hak sahiplerinin kullanımına sunulduğunu müjdeledi.

Yorumlar 0 Yorum Var