Genç MÜSİAD tarafından iki yılda bir düzenlenen ve bu yıl 9'uncusu düzenlenen Uluslararası Genç İşadamları Kongresi (UGİK'26), "Future: Today" temasıyla başladı.
Gün boyu sürecek oturumlara ev sahipliği yapacak kongrenin açılış konuşmaları, Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Burhan Özdemir, Genç MÜSİAD Başkanı Mağsum Usta ve UGİK İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik tarafından yapıldı.
Dağlıoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, kongrenin mottosuna dikkati çekerek, geleceğin mimarları olarak bugün burada olan katılımcılarla geleceğin burada olduğunu söyledi.

"CUMHURBAŞKANIMIZ EN BÜYÜK GİRİŞİMCİ ÖRNEĞİ"

Gelecekle bugün arasında zamanın getirdiği bir belirsizlik olduğunu dile getiren Dağlıoğlu, çok büyük bir dönüşümün içerisinden geçildiğini ve bunun da getirdiği belirsizliklerin olduğunu kaydetti.
Dağlıoğlu, belirsizlik ortamında iş yapmanın, yol bulmanın ve yol yürümenin herkesin yapabileceği bir iş olmadığına işaret ederek, "Burada liderlik gösterecek figürlere ihtiyaç var. Kimler belirsizlikte yol yürüme cesaretine sahip? En önemlisi girişimciler. Girişimci denince sadece iş insanı olarak girişimcilik anlaşılmaması lazım. Cumhurbaşkanımız siyasette, diplomaside bence en büyük girişimci örneği. Bu bir ruh hali, bu bir zihin hali, bunu unutmayalım. 'Sosyal girişimcilik' diye bir kavram var. Arkadaş çevrenizde de görürsünüz, o girişimci karakter vardır, hepimizi bir organize eder, bir yere doğru götürür. Bunun aynısı iş dünyası için de geçerli tabii ki sizlerin yaptığı bu çalışmalar bir girişimcilik örneği olarak çok kıymetli." diye konuştu.

"BUGÜN BİR GEÇİŞ DÖENMİNDEYİZ"

MÜSİAD Genel Başkanı Özdemir de tedarik zincirlerinin kırıldığını ve güç dengelerinin yer değiştirdiğini söyledi.
Her gün farklı jeopolitik ve finansal değişikliklere uyanıldığını belirten Özdemir, dünyanın içinde bulunduğu bir kriz değil aslında bir boşluk ve tarihte her boşluğu cesur bir kuşağın doldurduğunu ifade etti.
Özdemir, "Dünya, tarihin birçok döneminde olduğu gibi bugün de bir geçiş döneminde ve geçiş dönemleri, yeni elitlerin, yeni liderlerin doğduğu zamanlardır. İşte bu kuşak yani sizin kuşağınız bu boşluğu doldurma iddiasına sahip çıkmak zorundadır. Bu yüzden bence sadece iş insanı ya da genç iş insanı değil, aynı zamanda yeni dünya düzeni, yeni aktörleri olmalısınız.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek