Haber7

Uzun yıllardır Filistin halkına zulüm etmeye devam eden İsrail bu kez de Filistin'i tarihten silmek için mücadele etmeye başladı.

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar Filistin tarihine dair skandal açıklamalarda bulundu.

"SÖZDE FİLİSTİN DEVLETİ UYDURDUNUZ"

Gideon Saar İsrail karşıtı olan devletlere tepki göstererek, “Sözde bir Filistin devleti uydurdunuz; sanki böyle bir devlet varmış ya da hiç var olmuş gibi” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Kudüs’ün Yahudilerin ebedi başkenti olduğunu ve sonsuza kadar da öyle kalması için mücadele edeceklerini belirtti.

BRİTİSH MÜZESİ'NDEN "FİLİSTİN" İBARESİNİN KALDIRILDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde ise İsrail, İngiltere ile ortak işbirliği yaparak British Müzesi’nde yer alan Filistin eserlerinden “Filistin” ibaresini kaldırtmıştı.

Filistin’i tarihten silerek yeni bir tarih yazma girişiminde bulunması ve eski Ortadoğu sergilerine müdahale etmesi akademisyenler ve aktivistler tarafından Filistin kültürel kimliğine ve tarihine yönelik "sistematik" bir saldırının parçası olarak kınanmıştı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Siyonist Çete 19.02.2026 12:52
    Sadece Filistin mi?! Bölgemizin tarihini silmeye, kendi uydurdukları masallardan tarih yazmaya kalkıyorlar. Saddamın 6 000 yıllık müze-kütüphane eserleri kimin elinde?! İşgalde neden ilk iş tapu-nüfus daireleri yakılıyor?