Bitcoin, üst üste ikinci günde yükselişini sürdürerek son bir ayın en yüksek seviyelerine ulaştı.

Orta Doğu'daki savaş ve enerji arzına yönelik belirsizliklerin petrol fiyatlarını yeniden yukarı çekmesi, kripto varlıklara yönelik "güvenli liman" algısını destekledi.

Bitcoin şu sıralarda yüzde 0,15 artışla 74 bin 300 dolar seviyelerinde bulunuyor.

ENERJİ FİYATLARI DOĞRUDAN BASKI OLUŞTURMUYOR

Analistler, artan enerji fiyatlarının kripto varlıklar üzerinde doğrudan bir baskı oluşturmadığını belirtiyor. Bu durumun, hisse senetlerinde görülen zayıf performansa karşın Bitcoin ve diğer dijital varlıkların değer kazanmasına zemin hazırladığı ifade ediliyor.

165 BİN DOLARA ÇIKABİLİR

Citi'nin analizine göre, olası bir resesyon senaryosunda Bitcoin'in 58 bin dolara, Ethereum'un ise 1.198 dolara kadar gerileyebileceği öngörülüyor. Buna karşılık güçlü yatırımcı talebinin sürdüğü iyimser tabloda Bitcoin'in 165 bin dolara, Ethereum'un ise 4.488 dolara ulaşabileceği tahmin ediliyor.

Banka, Ethereum fiyatlarının özellikle kullanıcı aktivitesine duyarlı olduğunu belirtirken, stablecoin ve tokenizasyon alanındaki gelişmelerin ilgiyi artırabileceğine dikkat çekti.

Serkan Karahaliloğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Serkan Karahaliloğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi'nin Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu. Sektöre TV8 ekranlarında yayınlanan yemek programının kurgu ekibinde başladı. 2022 yılından itibaren çalışmakta olduğu haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek