ABD ve İsrail'in başlattığı savaşta İran'ın boğazı kapatma kararının ardından ABD Başkanı Donald Trump'ın müttefiklerine yaptığı yardım çağrısı reddedilirken, Yunanistan'dan da hükümete savaşa dahil olmama konusunda sert uyarılar geldi.

İranlı yetkililerin açıklamalarına göre, ABD ve İsrail'in düzenlediği saldırılarda İran'da hayatını kaybedenlerin sayısı 1348'i, yaralı sayısı ise 17 bini aştı. Tahran yönetimi, bu saldırılara karşılık olarak Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn başta olmak üzere bölge ülkelerinde bulunan ABD üslerini hedef almaya devam ediyor.

Dünya enerji trafiği için kritik öneme sahip Hürmüz Boğazı'nın İran tarafından kapatılması üzerine ABD Başkanı Donald Trump, enerji ihtiyacını bu güzergahtan karşılayan ülkelere seslenerek, "Ekonomileri bizimkinden çok daha fazla Hürmüz Boğazı'na bağlı olan diğer ülkeleri burayı koruma konusunda teşvik ediyoruz." dedi. Ancak Trump'ın bu çağrısı karşılık bulmadı ve söz konusu ülkeler ABD'yi yalnız bırakarak talebe ret cevabı verdi.

"TÜRKİYE HER ZAMAN KAZANDI"

Bölgedeki tırmanan gerilim Avrupa'da da yankı bulurken, Yunan Çözümü Partisi Lideri Kiriakos Velopulos, yayımladığı video mesajla Atina hükümetinin olası bir askeri müdahalesine karşı çıkarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yunanistan'ın hiçbir kanıtlanmış çıkarı olmadan Basra Körfezi'ndeki bir savaşa sürüklenmemesi gerektiğini belirten Velopulos, "Hükümet, ülkemizin Basra Körfezi'ndeki hiçbir silahlı çatışmaya dahil olmayacağına dair derhal taahhütte bulunmalıdır." dedi.

"YOKSA FAYDALI APTAL OLURUZ"

Tarihten ders alınması gerektiğinin altını çizen Velopulos, Türkiye'nin dış politikasını örnek göstererek konuya şu sözlerle işaret etti:

"Tarihten, Türkiye'nin her zaman kurnaz tarafsız rolünü oynadığını ve her zaman faydalı aptaldan, yani savaşlara karışıp sonunda bizi yüzüstü bırakan müttefikleri destekleyen ülkemizden daha fazla kazandığını öğrenmediler mi?"

Ufuk Yıldız Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ufuk Yıldız

Editör Hakkında

1998 yılında Sakarya'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Sakarya'da, üniversiteyi ise İstanbul'da Marmara Üniversitesi'nde tamamladı. 4 yıllık editör. TRT Haber'de staj yaptı. ATV'de mesleğe ilk adımını attı. BSH, Merzigo gibi yerlerde görev aldı. Sitede internet editörü olarak görev aldı. Halen Haber7.com’da internet editörü olarak görev yapmaktadır.
Yorumlar 6 Yorum Var
  • Murat 21.03.2026 16:33
    Gecmis olsun yunanistan a rum kesimine siz coktan dizginlerinizi amerika ve israile verdiniz soyliyecek bir sozunuz yok artik onlar ne soylese sizde evet efendim diyeceksiniz
  • yasin 18.03.2026 10:19
    Aaaaamannnn bu gerzeklerde hala kendilerini bizle bir tutup yorum yapıyorlar! Cücük beyinliler! Sabetay Yahudilerin devr-i iktidarında onlarla eşittiniz doğru ama o defter çoktan kapandı.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek