HABER7 - HASAN ÖZTÜRK
Geçen yıl ilk kez, Müslüman ülkelerin de büyük desteğiyle Filistin, Uluslararası Çalışma Örgütü'ne (ILO) "gözlemci" statüsünde kabul edilmişti.
ABD ve Arjantin'in desteğini arkasına alan İsrail, Filistin'in gözlemci statüsünün iptali için oylama yapılmasını talep etti.
Yapılan oylamada İsrail'in talebi reddedildi. Ancak İsrail bir oylama daha istedi.
Bu talebin ardından salonda Türkiye cephesinden tepki geldi. Aralarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk'ün de olduğu Türk heyeti, ellerini masaya vurarak protesto yaptı. Protesto sırasında Filistin bayrağı açılırken, diğer bazı ülke temsilcilerinin de destek olduğu görüldü.
Günün sonunda, İsrail'in talebi kabul edilmedi. Filistin'in gözlemci üye olarak ILO'da kalması kesinleşmiş oldu.
-
noname
03.06.2026
13:21
Arjantin ve el salvador baskanları yahudidir.
Beğen
/ 5 kişi beğenmiş
-
A.s
03.06.2026
13:21
Arjantinde israilden cok jahudi yaşiyo,arjantin her kinuda israilin yanindadir
Beğen
/ 2 kişi beğenmiş
-
Sabırsız
03.06.2026
13:21
Hele şükür gözlemci değil asıl olmalı destekliyorum
Beğen
-
Misafir
03.06.2026
13:15
Helal olsun bizimkilere
Beğen
/ 4 kişi beğenmiş
-
Kuyucu Murat
03.06.2026
13:08
Demek ki Arjantin de siyonizmin köpeği olmuş!
Beğen
/ 16 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle