NATO Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen üçlü toplantıda konuşan Kanada Başbakanı Mark Carney, askeri işbirliğine atıfta bulunarak Norveç Başbakanı'ndan bir sonraki Dünya Kupası için yıldız futbolcu Erling Haaland'ı paylaşmalarını istedi.
NATO Zirvesi kapsamında Almanya, Kanada ve Norveç heyetleri arasında gerçekleştirilen üçlü toplantıya, yıldız futbolcu Erling Haaland üzerinden yapılan esprili diyalog damga vurdu.
Görüşmelerin sonunda askeri alandaki ortak çalışabilirlik konusuna değinen Kanada Başbakanı Mark Carney, "Son bir gözlemimi paylaşmak istiyorum. Ortak çalışabilirlik aynı zamanda mürettebatı paylaşmak anlamına da geliyor. Bir sonraki Dünya Kupası'nda Erling Haaland'ı bizimle paylaşabilirseniz çok mutlu oluruz." dedi.O anlar herkes kahkaha attı.
Teklife anında gülümseyerek karşılık veren Norveç Başbakanı, "O satılık değil." ifadelerini kullandı. Renkli anlara sahne olan toplantı, liderlerin el sıkışarak birbirlerine teşekkür etmesiyle sona erdi.