Kiralık konut arzında ev sahiplerinin talepleri boyut değiştirdi.Öyle ki bazıları SGK dökümünden kredi kartı limitine, sosyal medya incelemesinden eski ev sahibi referansına kadar uzanan şartlar, kiralama sürecini iş mülakatına çevirdi.

Konunun yasal boyutunu değerlendiren Avukat Volkan Karabağ "Ev sahibinin mülkünü koruma güdüsü ve kiraya verme konusundaki anayasal sözleşme serbestisi elbette hukuken anlaşılabilir. Ancak, talep edilen bilgi ve belgelerin Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile özel hayatın gizliliği sınırlarını aşmaması gerekiyor. Kiracı adayları, paylaşmak istemedikleri kredi kartı limiti, detaylı banka dökümü gibi hassas verileri vermeye kesinlikle zorlanamaz. Fakat ev bulmaya çalışan vatandaş çaresiz kalıyor ve barınma ihtiyacı uğruna bu zorlu mülakat çarkından geçmek mecburiyetinde bırakılıyor." dedi.

Yasin Akça Haber7.com - Editör
Haber 7 - Yasin Akça

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümünden 2011 yılında mezun oldum. Daha önce çeşitli haber kanallarında ve yerel gazetelerde Haber Editörü ve Haber Kurgu yönetmeni görevlerinde bulundum. Haber7.com’da mesleki hayatıma devam etmekteyim.
Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek