Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ülke TV kanalında Mustafa Yıldız'ın sunduğu "Ülke'nin Manşeti" programında açıklamalarda bulundu. 

'ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNDUK'

"Bir emeklinin tek maaşı varsa, evi de kiraysa, 25-30 bin lira kira ödüyorsa, İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde geçinmesi mümkün değil. Öbür taraftan sanayici diyor ki 'Ben üreteceğim, bankaya gidiyorum. Politika faizi 37 ama ben 50 ve 50'nin üzerinde faiz ödüyorum. Devletimiz bize burada sahip çıksın. Bizi bu faizcilere ezdirmesin' diyor. Biz de bu ve benzer tüm durumları Sayın Cumhurbaşkanımıza anlattık. Sadece vatandaşın şikayetini veya talebini iletmedik. Çözüm önerilerini sunduk. Emeklilerde kademeli sistemi önerdik. Kamuda özellikle işçi ve memur maaşlarında bir dengesizlik var, konumuna göre mesleğine göre, buralarla ilgili yeni bir değişikliğe, düzenlemeye ihtiyaç olduğunu ifade ettik."

"İstanbul'da bir hane asgari kaç liraya geçinebilir? Farz-ı mahal 50 bin liraya geçinebilir. O eve 30 bin lira giriyorsa, kalan 20 bin lirayı devletin ödemesi gerekiyor. 50 bin lira giriyorsa devletin ödeme yapması gerekmez. Bu gibi önerilerde bulunduk. Öte yandan emekli maaşına ihtiyacı olmayan on binler var. Adam çalışmaya devam ediyor, belki yüz binlerce lira geliri var. Haliyle onun 30-40 bin lira emekli maaşı almasına gerek yok. Bu noktada da çözüm önerisi sunduk. Bu son yapılan operasyonlar da, sahte vatandaşlık; fon operasyonu ve diğerleri takdir topluyor. Bunu da ilettik."

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek