Türkiye'nin teknoloji hamlesinin sergilendiği TEKNOFEST alanında duygu dolu anlar kaydedildi. Bayraktar TB2'nin yanına gelen yaşlı bir vatandaş, geçmişin imkansızlıklarıyla bugünün milli teknolojisini kıyaslayarak aile mirasını aktardı.

"BUNU DİLLERİNDEN BEN KENDİM İŞİTTİM"

Kurtuluş Savaşı yıllarında babası ve amcasının Antep savunmasında Fransızlara karşı aç ve susuz mücadele ettiğini belirten vatandaş, "Benim babam, amcam Fransızları hallettiler yani. Bunu dillerinden ben kendim işittim. Babamız normal bir vatandaştı, o zaman vatan için harbettiler" sözleriyle o günleri yad etti.

SİHA'YA SARILIP URFANIN ŞİİRSEL DİLLERİYLE GURUR DUYDU

O dönemdeki imkansızlıklara dikkat çekerek yayan gidilen cepheleri ve çekilen zorlukları hatırlatan yaşlı adam, milli SİHA Bayraktar TB2'ye sarılarak gururunu dile getirdi. "Bakışların çok yaman, gözlerin derde derman, var mı senin gibi Urfa'da yaman?" dizeleriyle duygularını ifade eden vatandaş, izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • MSELİM 02.10.2026 22:50
    insan milli olunca kürt türk fark etmiyor ikisi de aynı
  • Battal 02.10.2026 20:27
    Tontiş dede ellerinden operim. Gözlerindeki gurur ve sevinci görüyorum. Heyecanı bir cocuk gibi...
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek