İngiliz Sky News kanalına açıklamalarda bulunan Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Mahmud, İsrail'in Somaliland'i bağımsız bir devlet olarak tanımasının arka planındaki gerekçesini açıkladı. Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Mahmud İsrail'in amacının "Kızıldeniz ve Körfez hattına yakın bir askeri deniz üssü kurmak olduğunu gördüklerini ve İsrail, Kızıldeniz'i istiyor. Tek nedeni bu." ifadelerini kullandı.

Ülkesindeki yabancı askeri varlığa ilişkin soruyu da yanıtlayan Mahmud, Somali topraklarında başka ülkeler adına faaliyet gösterecek vekil askeri üslerin kurulmasına izin vermediklerini ifade ederek BAE ile ilişkileri hakkında "Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile daha önce imzalanan savunma ve güvenlik anlaşmasının iptal edildiğini BAE'nin Somali'deki faaliyetlerinin artık geçerli bir hukuki anlaşmaya dayanmadığını" dile getirdi.

 

Yasin Akça Haber7.com - Editör
Haber 7 - Yasin Akça

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümünden 2011 yılında mezun oldum. Daha önce çeşitli haber kanallarında ve yerel gazetelerde Haber Editörü ve Haber Kurgu yönetmeni görevlerinde bulundum. Haber7.com’da mesleki hayatıma devam etmekteyim.
Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek