Antalya'nın fethinin simgelerinden olarak kabul edilen, 1896 yılında çıkan yangından beri harabe haldeki Şehzade Korkut Camisi'nde 123 yıl sonra ilk defa ezan okundu.

Antalya'da Selçuklu ve Osmanlı uygarlığının damgasını vurduğu kentin merkezindeki Kaleiçi'ndeki cami, Selçukluların Antalya'yı fethiyle aynı dönemde yapıldığı için "fethin sembolü" oldu. Osmanlı İmparatorluğu döneminde 2. Bayezid'in oğlu Şehzade Korkut'un Teke Sancak Beyliği'ne atanması ile onarılan cami, "Korkut Camisi" adını aldı.

Şehzade Korkut, caminin minaresini de özel bir formda yaptırdı. 1896'da çıkan yangında büyük zarar gören cami, ibadete kapatıldı. Minaresinin ahşap külahının yanması ve zaman içinde yenilenememesi yüzünden cami, halk arasında "Kesik Minare" olarak anılmaya başladı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun ön ayak olmasıyla Vakıflar Bölge Müdürlüğünce camide geçen yıl kapsamlı bir restorasyon çalışması başladı. Caminin "Kesik Minare" olarak anılmasına neden olan minaresi, aslına sadık kalınarak yenilendi.

Her geçen gün heybeti daha fazla ortaya çıkan camide minarenin tamamlanmasıyla 123 yıl sonra il ezanı bu cuma sabah namazında, Muratpaşa Camii'nin baş imamı hatibi Engin Şahin çıplak sesle mikrofonsuz okudu. AA ekibinin özel olarak canlı yayınladığı bu tarihi ana tanıklık etmek için minarenin dibine kadar gelen civarda yaşayanlar ezan sesiyle gözyaşlarını tutamadı. Ezanın okunmasının ardından Antalya Müftüsü Osman Artan dua etti. 

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek