Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında canlı yayında soruları yanıtlıyor. Bayraktar solunum cihazlarıyla ilgili olarak, "Dünya devleri bunu başaramadı...Ben hatta düşünüyordum; niye başaramıyorlar, niye olmuyor. Bence yaklaşımdan kaynaklı. Yaklaşım çok kritik. Hırsla hareket ederseniz kimse başarılı olamıyor." dedi.

Bizim milli teknoloji ile yapmak istediğimiz o toplumsal seferberliği asla para ile yapamazsınız. Onu gönülleri inşa ederek, inanç inşa ederek paradiğma dönüşümüyle yapabilirsiniz.

DÜNYA DEVLERİ BAŞARAMADI

Selçuk Bayraktar: Solunum cihazı bence burada en önemli husustur. Solunum cihazı hikayesindeki en büyük kazanım ne deseniz; seferberlik olabilmesi, birliktelik o ruh olabilmesi. En başta devlet bu çok güzel bir model. Bir girişim firması var. Devlet bunları hızla organize ediyor. Bir araya getiriyor. Dünya devleri bunu başaramadı. Birbirleriyle daha hızlı yapmaları gerekirdi. Birçok dev solunum cihazı işine girdi ve başaramadılar. Bence yaklaşımdan dolayı yapamadılar. Belki teknik alt yapıları daha fazla. Zaten cihaz üretiyorlar. Birikimleri var. Ben hatta düşünüyordum; niye başaramıyorlar, niye olmuyor. Bence yaklaşımdan kaynaklı. Yaklaşım çok kritik. Hırsla hareket ederseniz kimse başarılı olamıyor.

 

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Fatih 07.05.2020 04:21
    Anlamaz bu karaktersizler Reis. Seni ve ekibini bilen biliyor. Kimse bilmesede görmesede Allah biliyor ve görüyor. Allah sizlerden razı olsun... (amiin)
  • kolayiso 07.05.2020 03:12
    Kim Milli Teknoloji hamlesinin önünde engel oluyorsa bilsin ki büyük vebal alıyor. Kim engel olanlara destek oluyorsa bilsin ki o da aynı vebale ortak oluyor.