Takvim yaprakları 15 Temmuz 2016’yı gösteriyordu. Daha önce 17 Aralık’la, Gezi Parkı’yla ve türlü ekonomik saldırıyla amaçlarına ulaşamayan karanlık eller, bu kez gözünü ülkenin bekasına dikmiş, demokrasiyi hiçe sayarak darbeye kalkışmıştı.

Türkiye, o gün tarihinin en uzun gecelerinden birini yaşadı. 80 milyon tek yürek olup meydanlara inerek vatanına sahip çıktı. Gözü dönmüş FETÖ’cü askerler, ellerinde Türk bayrağı olan masum sivilleri ateşe tuttu, üstlerinden bomba yağdırdı.

Şehitler verdik, iki binden fazla kişi gazi oldu. 80 milyon; bir yandan yasa boğulurken, bir yandan da dünyada örneği olmayan bir mücadeleyle vatanına sahip çıkarak tarih yazdı. 

Bu sefer, 27 Mayıs’ta, 12 Eylül’de ve 28 Şubat’ta sevinenlerin hevesleri kursaklarında kaldı. Anadolu, bir kez daha bağrından kahramanlar çıkardı ve halk vatanına sahip çıktı.

O kahramanlardan birisi de Ömer Halisdemir. Komutanından aldığı emri gözü kırpmadan yerine getirdi ve darbe girişiminin bastırılmasında canı pahasına kahramanlaştı. Şehadet şerbetini içerken, arkasından binlerce Ömer Halisdemirlerin geleceğinden emindi hiç şüphesiz...

15 Temmuz gecesi yaşananları hatırlamadan önce Türkiye’nin en karanlık gecesini destana çeviren kahramanlarımızdan Ömer Halisdemir’i yakından tanıyalım...

1974’te Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde dünyaya geldi. Çocukluğunu da burada geçirdi.

Ömer, çok başarılı bir çocuktu. Hayvanları ve doğayı çok seviyordu. Okuduğu bütün okullarda parlak zekasıyla hep bir adım öne çıktı.

Okuldan eve geldiğinde ya da boş zamanlarında babasına yardımcı olmak için çobanlık yapıyordu.

Büyüyünce de hep ailesine destek çıktı. Babası oğlunu şu sözlerle anlatıyor:

"Benim en çok güç aldığım destek aldığım çocuğumdu.

Nasıl ki çocukken işte güçte en büyük yardımcımsa meslek sahibi olduğunda da en büyük destekçim oldu. Kardeşlerini çok severdi. Onlar için çok şey yaptı. Bütün kardeşlerine sahip çıktı. Beni ayakta tutan o çocuktu."

Okullarını başarıyla bitiren genç Ömer, içindeki vatan aşkıyla asker olmayı seçti. 1999 yılında Piyade Astsubay olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’ne katıldı, yurt içinde ve yurt dışında görev yaptı. Bu arada evlendi. Elifnur ve Doğan Ertuğrul adında iki çocuğu oldu.

Ve şehadet...

Makam aracı 3 araç tarafından sıkıştırılan Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı, pusudan kurtulmayı başardı.

Kalkışma olduğunu anlayan ve Özel Kuvvetler Karargahı'nda ele geçirilmek istendiğini öğrenen Aksakallı, en güvendiği adamı aradı ve karargahtaki nöbetçi subaylara ulaşmaya çalıştı.

Güvendiği askerlerine silahlarını alarak komutanlığın önüne gelmelerini söyledi. Zekai Paşa karargahı aradığında darbeci Semih Terzi'nin 'Ben oraya geliyorum, kışlanın emniyetini sağlayan içeriye komutanlardan kimseyi almayın, gerekirse ateş edin' emri verdiğini öğrendi. Sonrasında Astsubay Ömer Halisdemir'i arayan Zekai Paşa,

Sana vatanımız ve milletimiz adına tarihi bir görev veriyorum. Tuğgeneral Terzi vatan hainidir. Onu karargaha girmeden öldür. Bunun sonunda şehadet var, biliyorsun. Seninle yirmi yıllık beraberliğimiz var hakkını helal et.

Ömer Astsubay bu emir üzerine, "Başüstüne komutanım. Hakkım helal olsun, siz de helal edin" yanıtını verdi.

Semih Terzi, 02.16 sıralarında helikopterlerle Özel Kuvvetler Komutanlığına geldi. Zekai Aksakallı'nın emriyle silahını eline alınan Ömer Halisdemir karargah binası girişindeki ağaçlık alana saklandı. Helikopterden inip karargah binasına yürüyen darbeci askerlerin arasına karıştı ve silahını çekerek Terzi'ye üç el ateş etti. Terzi yere yığılırken Halisdemir karargah binasının yanındaki ağaçlık alana doğru koştu. Bu esnada Terzi'nin yanında bulunan darbeci hainler Ömer Halisdemir'e 15 el ateş etti.

Ağır yaralı halde bulunan Halisdemir'e, ambulans gelmesine rağmen müdahale edilmedi. Bununla da kalmayan darbeci caniler, Halisdemir'in ölmediğini anlayınca tekrar ateş etti...

Darbeciler, Ömer Halisdemir'in naaşını karargah önünde öylece bıraktı.

Halisdemir'in vurduğu darbeci Semih Terzi ise, GATA'ya götürülürken helikopterde öldü.

Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir oğluyla son konuşmasını şöyle anlatıyor:

FETÖ'cüler tarafından alçakça şehit edilen Ömer Halisdemir 42 yaşındaydı. Cenazesi, çocukluğunun geçtiği Çukurkuyu'da defnedildi.

Cenaze sırasından vakarlı bir şekilde dimdik duran Halisdemir’in babası, “Ben onu vatana yetiştirdim vatan istedi vatana verdim” sözleri halen unutulmadı.

Kahraman şehit, dört yıl içinde yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edildi. Bundan sonra da adını minnet ve özlemle anmaya devam edeceğiz…

https://www.youtube.com/watch?v=i7agfPK9wBM&list=PLJalkn2dTL4vVMnrNOhmrtnHHGHXNnz-8&index=4&t=0s

Yorumlar 51 Yorum Var
  • Zafer 14.07.2023 22:26
    Ayaginin altini opeyim. Rabbim hesapsız cennetine koysun seni ve senin gibileri.
  • Okan Baysal 23.02.2021 21:57
    Aslanım aslan. Mustafa Kemal'in askeri. Vatan sana minnettardır. Bir subay için ya İstiklâl ya ölüm vardır. Zabıt ve Kumandan ile Hasbihal kitabında yazan asker senin gibi asker olur.
  • Ömer AKIŞ 21.02.2021 08:06
    Bu güzsel şehidimizin hayatı sinemada anlatılsa, ama o kahramana yakışacak şekilde olmalı( eften püften olmamalı,Devlet bütçesinden ,gerekirse halktan toparlansın bütün masrafları ) ne güzel bir iş yapılmış olur.
  • Elif sude Karagedik 17.02.2021 14:17
    Allah rahmet eylesin tüm şehitlerimiz mekanınız cennet olsun inşallah
  • Bozkurt 16.07.2020 22:43
    ALLAH rahmet eylesin bu vatan için toprağa düşen bütün şehitlerimiz mekanınız Cennet olsun bu topraklarda kahraman bitmez
Daha fazla yorum görüntüle