9 Ağustos 2020 Pazar ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Serdar GÜNEŞ

ZATÜRRE ORANI DÜŞTÜ
Son 24 saatte 1,172 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 16 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı tarafından 8 Ağustos koronavirüs tablosu, vaka, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 1,172 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 16 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 239 bin 622, can kaybı 5 bin 829 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca günün tablona ilişkin açıklamasında, Zatürre oranının tüm Türkiye’de düştüğünü belirtti.

 

MERSİN LİMANI TEKLİFİ
Oktay: Mersin Limanı, Lübnanlıları hizmetindedir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, felaket bölgesine dönüşen Lübnan'ın başkenti Beyrut'a gitti. Burada Lübnanlı yetkililerle görüşen Türk heyeti, yaraların sarılması için Mersin Limanının Lübnan'ın hizmetinde olacağı kaydedildi. Mersin Limanı’nın Beyrut’a alternatif olması halinde İsrail limanı Hayfa devre dışı bırakılacak ve buradan büyük bir gelir elde edilecek. 

 

TÜRKMENLERE VATANDAŞLIK
Çavuşoğlu: “Ben Türkmen'im” diyen soydaşlarımıza vatandaşlık vereceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Beyrut Limanı civarında toplanan halka seslendi. Fuat Oktay, Lübnan halkına destek mesajı verirken Bakan Çavuşoğlu, Başkan Erdoğan'ın talimatı olduğunu ifade ederek "Ben Türkmen'im diyen tüm soydaşlarımızı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı vereceğiz." müjdesini verdi.


HASTANE ŞARTI DEĞİŞTİ
Hastanede yatmak için solunum sıkıntısı ve ağızdan beslenmede zorluk gerekiyor


Sağlık Bakanlığı, son dönemde tartışma yaratan koronavirüslü hastanın evde takibi konusuna açıklık getirdi. Evde takip ve yatan hasta algoritmasını değiştiren Bakanlık, bir kişinin hastanede yatabilmesi için solunum sıkıntısı, nefes darlığı, oral alımda ve beslenmede zorluk olması şartı getirdi.

 

HERKES SUSPUS
Kılıçdaroğlu, İnce konusunda sessizlik talimatı verdi

Son dönemde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sıkça başvurduğu "sessizlik politikası" Muharrem İnce tartışmasında da sürüyor. Son olarak Ayasofya Cami'nin yeniden ibadete açılması sonrasında Kılıçdaroğlu, "Açıklama yapmayın, tartışmaya girmeyin" talimatı vermişti. CHP lideri aynı talimatı Muharrem İnce konusunda da verdi. 

 

BAE’DEN DESTEK
Yunanistan-Mısır arasındaki hukuksuz anlaşmaya BAE destek çıktı

Türkiye'yi Doğu Akdeniz'de saf dışı bırakmak isteyen Yunanistan ile Mısır'a Birleşik Arap Emirlikleri'nden de destek geldi. BAE Devlet Bakanı Enver Muhammed Gargaş, "Mısır ile Yunanistan arasındaki deniz sınırlarının belirlenmesi anlaşması, uluslararası hukukun orman hukukuna karşı bir zaferidir” ifadelerini kullandı.


ÇİN, BİDEN’A DESTEK ÇIKIYOR
ABD istihbaratı: Rusya, Trump’ı, Çin ise Biden’ı destekliyor

ABD istihbaratı başkanlık seçimlerinde Rusya’nın Trump’ı, Çin’in ise Joe Biden’ı desteklediğini açıkladı. ABD Ulusal Karşı İstihbarat ve Güvenlik Merkezi Direktörü William Evanina, kamuoyuna yaptığı açıklamada, Rusya'nın Joe Biden'ı "karalamak" için birçok yönteme başvurduğunu söyledi. Evanina, Kremlin bağlantılı kişilerin ABD Başkanı Donald Trump'ın yeniden seçilmesi için çalıştığını ifade ederken “Çin tahmin edilemez olarak gördüğü Başkan Trump'ın yeniden seçilmesini tercih etmiyor” ifadelerini kullandı.

 


BEYRUT KARIŞTI
Patlama sonrası yaşanan sokak olaylarında bir kişi öldü, yüzlercesi yaralandı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yaşanan patlamanın ardından sokak olayları şehri savaş alanına çevirdi. Hesap Günü adı verilen protestolarda bir polis memuru hayatını kaybederken, yüzlerce kişi yaralandı. Eylemciler, protestolar sırasında Dışişleri Bakanlığı binasının ardından Enerji ve Su Bakanlığı, Ekonomi ve Çevre Bakanlığı ve Bankalar Birliğine ait binaları da bastı. Bu arada Başbakan Hassan Diyab “Pazartesi günü Bakanlar Kuruluna erken seçim yapılması için bir öneri sunacağım" dedi.

 

SON 8 BELLİ OLDU
Şampiyonlar Ligi’nde son çeyrek finalistler Barcelona ve Bayern Münih oldu

Şampiyonlar Ligi Son 16 maçlarında Barcelona, Napoli’yi 3-1 yenerek turlarken, Bayern Münih de Chelsea’yi 4-1 ile geçerek çeyrek finale yükseldi. Devler liginde çeyrek final eşleşmeleri şöyle olacak: Atalanta - Paris Saint Germain, Leipzig - Atletico Madrid, Barcelona - Bayern Münih, Manchester City – Lyon.

 

TRABZON’DAN İKİ İMZA
Bordo mavililer orta saha Trondsen ve forvet Plaza’yı transfer etti
 
Trabzonspor iki transfere imza attı. Bordo-mavililler Rosenborg'tan 25 yaşındaki Norveçli orta saha oyuncusu Anders Trondsen ile 4 yıllık, Valladolid'de oynayan 21 yaşındaki Ekvadorlu forvet Stiven Plaza Castillo ile ise 2+2 yıllık sözleşme imzaladı.

 

BEŞİNCİ TRANSFER
Fenerbahçe, Bucaspor’dan 18 yaşındaki Barış Sungur’u aldı


Caner Erkin, Gökhan Gönül, Filip Novak ve Mert Hakan Yandaş’ı renklerine bağlayan Fenerbahçe sezonun beşinci transferine de imza attı. Sarı-lacivertliler Bucaspor'dan 18 yaşındaki Barış Sungur ile 5 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı. Fenerbahçe ile sözleşme yenilemeyen Hasan Ali Kaldırım ise şampiyon Başakşehir ile anlaştı.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • denge 10.08.2020 03:37
    kim gelir ise gelsin degisen bir sey olmaz sadece bunlar pion bir seye søzleri gecmez su an olan gibi kari gibi søz verir anlasma yapar amma bes dk demez kivirir kisaca usa bunlar kukla onlara ne emir gelir ise yaparlar
  • İyisi 09.08.2020 18:37
    Galiba fetö bideni destekliyor kötünün iyisi tramp
  • Bal kabağı 09.08.2020 16:34
    Türkiye nin siyaseti olumludur . Çünkü Lübnan coğrafik olarak Ortadoğu'da İsrail'in kuzeyinde kilit konumdadır . Ve Türkiye'ye yakındır .
  • Misafir 09.08.2020 14:15
    Afrika ve Orta Doğu Balkan halklarından bize bağlı olanlar el altından süratle herturlu bakımdan desteklenmeli bunu yaparken de Pakistan Endonezya Türki cumhuriyetleri katar azerbeycan bu işte Türkiye'ye maddi destek sağlamalilar
  • Vanliii 09.08.2020 13:39
    Demekki iki adayda ABD düşmanı desenize..