Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın hafif sınıf torpido ihtiyacını karşılamak için '324 milimetre Torpido Geliştirilmesi (ORKA) Projesi' başlatıldı. ROKETSAN ana yükleniciliğinde geliştirilecek ORKA ile bu alandaki dışa bağımlılık sona erecek. 

SSB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ROKETSAN'ın ana yükleniciliğinde geliştirilecek "ORKA" ile bu alandaki dışa bağımlılık sona erecek. Deniz Kuvvetleri Komutanlığının hafif sınıf torpido ihtiyacını karşılamak için başlatılan projenin imza töreni, SSB'de gerçekleştirildi. Törene, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir'in yanı sıra Milli Savunma Bakanlığı, SSB, ROKETSAN ve ASELSAN'dan temsilciler katıldı.

Projeyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığının envanterinde bulunan ve envanterine alınabilecek su üstü platformlar ile deniz hava araçlarından denizaltılara karşı kullanılacak ORKA torpido silah sistemi, yerli ve milli olarak geliştirilecek.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • adnan arslan 27.12.2020 19:52
    masaallah haydi bire aslanlar çalışın çalışın ve coooooookkk çalışın.
  • vatan sevdalısı 27.12.2020 19:46
    KAYBEDECEK VAKTİMİZ YOK ARTIK.!!! Ok yaydan çıkmıştır. Geri dönüş yok artık. Ya var olacağız ya yok. Tek yol, tek çare; Milli Ekonomi, Milli Endüstri, Milli Teknoloji, Milli Enerji, Milli Siyaset, Milli Düşünce, Milli Ordu, Milli Silah, Milli Sanayi, Milli Hukuk, Milli Eğitim, Milli Diyanet, Milli Medya, Milli Duruş, Milli Güç, Ve tek kurtuluş MİLLİ İRADE... YARINLAR DÜNLERİ UNUTTURACAK. SABRET. İnşeallah
  • Birisii 27.12.2020 17:21
    Hay Maşallah. Hayırlı olsun.