Bilgisayar oyunları koronavirüs pandemisi sonrası çok hızlı bir şekilde yükseliş gösterdi. Ülkemizde de yükselişe geçen oyun sektörünü HES Games Kurucusu Enes Yıldırım tarafından dijital oyunlardaki büyük tehlike, Türkiye’de oyun sektörünün durumu ve Whatsapp’ın tartışmalı güncellemesini değerlendirdi.

Dijital dünyada oyun sektörü son yıllarda büyük ve hızlı bir gelişme gösteriyor.  Tamamen yerli mühendislerden oluşan ekipler artık dünya çapında başarı elde eden oyunlara imza atabiliyor. HES Games Kurucusu Enes Yıldırım’da Sabotaj isimli oyunuyla bu başarımı gösteren isimler arasında yer alıyor. Sıradışı Strateji programına katılan Yıldırım dijital dünyadaki tehlike, Türkiye’de oyun sektörünün durumu ve WhatsApp güncellemesi hakkında yorumlarda bulundu.

Oyun sektörü yıllık 200 milyar dolara ulaşacak

Enes Yıldırım, oyun sektörünü rakamlarla analiz ederek yükselişi gözler önüne serdi. 2019’da küresel oyun pazarının 152.1 milyar dolara ulaştığını ve bu rakamın 2022 yılında 196 milyar dolara ulaşacağını söyledi. Asya-Pasifik bölgesinde oyun geliştiren firmaların 2019 yılında toplam 72.2 milyar dolar elde ettiğine dikkati çekti. Ayrıca bir oyunun pandemi döneminde gelirlerini 7 kat artırdığını söyledi.

Yaklaşık 1 milyar dolar yurtdışına gidiyor

Yıldırım, Türkiye’nin içinde bulunduğu MENA bölgesinde 830 milyon dolar harcamayla komşuları arasında en çok para harcayan konumda olduğunu söyledi. 2019 yılında 830 milyon dolarlık harcamanın oyunlar aracılığıyla yurt dışına çıktığını ve bu paranın yalnızca 8-9 firma arasında bölüştürüldüğünü söyledi. Ayrıca Türkiye’nin dünya genelinde oyun sıralamasında 17. Sırada olduğunu belirtti.

Yorumlar 0 Yorum Var