Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği, Mersin merkezli iki ilde fuhuş operasyonu yaptı. Şafak vakti gerçekleşen ve Çiftlik Operasyonu olarak adlandırılan operasyonlarda 27 kişi gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Mersin'de büyük fuhuş operasyonu. Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği tarafından Mersin merkezli Gaziantep ve Yozgat illerinde gerçekleştirilen ve Çiftlik Operasyonu adı verilen baskınlarda çok sayıda fuhuş taciri gözaltına alındı. 

3 AYLIK TAKİP SONUCU

Mersin Emniyeti Ahlak Büro Amirleğince gerçekleştirilen Çiftlik Operasyonunun üç aylık teknik ve fiziki takip sonucu gerçekleştiği öğrenildi. 25 adrese eş zamanlı gerçekleştirilen ve şafak vakti yapılan operasyona 57 ekiple ve 124 polisin katıldı.

23 BİN TEL FUHUŞ PARASI

27 şüphelinin 23'ü Mersin'de gözaltına alınırken, 2 şüpheli Yozgat'te, 2 şüpheli ise Gaziantep'te yakalandı. Şüphelilerle birlikte 32 adet cep telefonu, 2 adet laptop, 3 bilgisayar kasası, 1 adet flash bellek, 1 adet pompalı tüfek ve basılı halde 6 adet kartuş ile fuhuştan elde edilen toplam 23.790 TL ve 500 Dolar ele geçirildi.

EVLENME VAADİYLE KANDIRIYORLAR 

Aralarında farklı uyruklu kadınların da olduğu 31 mağdur, verdikleri ifadelerde evlilik vaadiyle kandırılarak yurt dışından getirildikleri ve daha sonra fuhuşa zorlandıklarını söylediler. Bazı mağdurmar, pasaportlarını bulamadıklarını ileri sürerken, yabancı uyruklu kadınlar sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresine teslim edildi.

Yorumlar 0 Yorum Var