Ahşap yakma sanatı ustası Erbörü, huş ağacından ahşap plakalar üzerine 30 cüz Kur'an-ı Kerim yazdı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İstanbul 7. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Başkan Erdoğan'a burada kongre sonrası dünyada ilk ve tek örnek olduğu ifade edilen ahşaba dağlama yöntemiyle 27 ayda işlenerek yazılan Kur'an-ı Kerim gösterildi.

Ahşap yakma sanatı ustası Münir Erbörü, Hafız Osman hattıyla huş ağacından ahşap plakalara yazdığı 30 cüz Kur'an-ı Kerim'i, yapımı devam eden Çamlıca Camisi'nin altında oluşturulacak Kur'an Müzesi'ne hediye edecek.

KUR'AN MÜZESİ'NE HEDİYE EDECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Bugüne kadar çok sayıda resim, gravür, hat çalışması yaptığını dile getiren Erbörü, şunları söylemişti:

"Acaba bir topluma hitap edebilecek ne yapabilirim diye düşünüyordum. Amasya'da yaşayan bir talebem vesilesiyle bu fikir zihnimde canlandı. En rahat okunabilir Kur'an hattı olan Hafız Osman'ın çalışmasını örnek alıp A-3 ebatında büyüttüm. Ona göre de 3 milimetrelik huş ağacı kestirdim. 2015'te başladım ve 2017'nin üçüncü ayında tamamladım. Bunu yaparken talebelerim de kopyasını çıkarmada bana destek verdi. Ancak havya ile yalnız ben yaktım. Bu Kur'an-ı Kerim'i, Çamlıca Camisi'nin altında oluşturulacak olan Kur'an Müzesi'ne hediye edeceğim."

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Muammer 25.02.2021 22:19
    Maşaallah.Allah razı olsun.
  • bülent 25.02.2021 13:23
    maşallah
  • Hami 25.02.2021 00:08
    Reis Allah ömrune ömur katsın. Muhalefeti de çok dikkate alip herşeyini gundem etmemek lazım sanki.