İsrail'deki Ultra-Ortodoks Yahudiler (Harediler), Batı Kudüs’te haber çekimi yapan Anadolu Ajansı (AA) ekibinin aracına saldırdı.

İsrail'deki Ultra-Ortodoks Yahudiler (Harediler), Batı Kudüs’te haber çekimi yapan Anadolu Ajansı (AA) ekibinin aracına saldırdı.

 AA Orta Doğu Haberleri Editörü Turgut Alp Boyraz ile foto muhabiri Mustafa Haruf ve kameraman Fayiz Ebu Rumeyle’den oluşan AA ekibi, Haredilerin yoğun olarak yaşadığı Batı Kudüs’teki Mea Şearim Mahallesi'nde haber çekimi esnasında saldırıya uğradı.

Sokak röportajı sırasında araçlarına saldırı olduğunu öğrenen AA ekibi, derhal aracın yanına gitti. Aracın ön camları, ön kısmı ve plakasının kırıldığını, aracın içine taş ve pisliklerin atıldığını gören gazeteciler polisi aradı.

Polisin geldiği olay yerinde toplanan bir grup Haredi, o sırada ellerindeki taş ve sopalarla AA ekibine saldırmaya çalıştı. Olaydan zarar görmeden kurtulan AA ekibi, saldırganlar hakkında şikayette bulundu.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

 

- İSRAİL POLİSİNDEN AÇIKLAMA

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, Mea Şearim Mahallesi'nde Türk habercilerin saldırıya uğradığı belirtildi.

Açıklamada, AA ekibine ait aracın camlarının kırıldığı ve araca hayvan pislikleri atıldığı kaydedildi.

Polisin olay yerine gelerek habercilerin saldırıdan kurtarıldığı ifade edilen açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bilgisine yer verildi.

FİLİSTİN GAZETECİLER SENDİKASI, SALDIRIYI KINADI

Filistin Gazeteciler Sendikası Başkanı Nasır Ebubekir, Ultra-Ortodoks Yahudilerin (Harediler) Batı Kudüs’te Anadolu Ajansı (AA) haber ekibine saldırmasını kınadı.

Sendika Başkanı Ebubekir, Haredilerin bu saldırısından İsrail hükümetinin sorumlu olduğunu vurgulayarak, polis ile saldırganların koordinasyon içinde olduğunu söyledi.

Saldırıyı basını susturmanın bir yöntemi olarak değerlendiren Ebubekir, İsrail’in kutsal şehri Yahudileştirmesi gerçeğinin üstünü örtmeye çalıştığını belirtti.

DAHA ÖNCE DE KUDÜS'TE TİKA BAYRAĞI SÖKÜLMÜŞTÜ

Yapımı ve onarımı TİKA'nın sağladığı fonla, Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nin izniyle ve İsrail makamlarının bilgisi dahilinde 2010'da tamamlanan Yusufiye Mezarlığı'nın duvarında yer alan ve üstünde Türk bayrağının da bulunduğu TİKA tabelaları, İsrail polisinin eşlik ettiği belediye ekipleri tarafından sökülmüştü.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • yiğido 04.03.2021 09:32
    İnsana benziyorlarmı diye baktım tuhaf bir şeyler, Müslümanlara hakaret eden aşağılıklar bunlara nasıl davranırlar diye düşünürken İslam'a ve Müslümanlara saldıranların bu kılıklılar olduğu aklıma geldi.
  • HACIOĞLU 03.03.2021 19:50
    yaşasın cehennem zalim vatan hayini ve yahudiler vs icin
  • YaşaR 03.03.2021 18:57
    Yakında komşu olacağız edebli olun not ettik.