Antalya'nın Serik ilçesindeki bir apartmanda oturanlar ilk teravih namazını, daire kapılarını açık bırakarak sesini duydukları komşuları imamın eşliğinde kıldı.
Merkez Mahallesi Tuba Sitesi'ndeki 10 daireli apartmanın sakinleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla camilerde teravih namazının kılınmayacak olması nedeniyle sosyal mesafeyi koruyarak birlikte namazlarını eda etmenin yolunu buldu.
Apartmanın birinci katında oturan İmam Basri İşbilir, yatsı vaktinin gelmesiyle dairesinden çıkarak merdiven boşluğunda ezan okudu. Ezanı duyan apartman sakinleri dairelerinin kapılarını açıp, İşbilir'in sesini duyabilecekleri noktaya seccadelerini serdi.
İşbilir de kendi dairesinin kapısını açık bırakarak yüksek sesle komşularına yatsı ve ilk teravih namazını kıldırdı.
İmam İşbilir, gazetecilere, daha önce evde cemaatle namaz kıldıklarını ancak birbirini görmeden komşularıyla ilk kez namaz kıldıklarını söyledi.
Ramazan boyunca namazları bu sistemle kılmayı planladıklarını anlatan İşbilir, sesini duyurabildiği herkesin cemeate katılabileceğini ifade etti.

Yorumlar 10 Yorum Var
  • ismet 15.04.2021 13:57
    yatsının ilk sünnetini nasıl kıliyorsan teravihde öyle bunu illa cemaat yapacaz diye ısrarla uraşmayın daha hala hatme yapan tarikatlar var hasta olanlar var bulaştıranlar var din paŕça parça oldu
  • Şakir 14.04.2021 18:33
    Değerli hocam düşüncene saygılıyım, ama böyle olmaz yanlış olmuş
  • Serkan beyazoğlu 13.04.2021 15:07
    Yap mayın bukadar dinimizle oynamayın Allah ıslah eylesin bunu haberdiye millete sunup fitne tohumunu zihinlere ekmeyin insanların inancını ibadetini oyuncak haline getirenleri Allah ü teala kagreylesin.
  • bilall 13.04.2021 14:13
    amellerin bir kaidesi bir kuralı vardır islamı ne hale getirdiniz böyle oyuncak ettiniz birde imam olmus su hale bak
  • abdullah 13.04.2021 13:55
    yahu cemaatle namaz şartları oluşmuyor ki. saçmalamayın. yarın birisi de kalkacak televizyondan Kâbe imamına uyacak. ibadetin de bir usulü var.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek