16 Nisan  2021 Cuma ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Serdar GÜNEŞ

Kamera: Cenk ŞENOĞLU

Pfizer'dan 3. doz açıklaması 

ABD'li ilaç firması Pfizer, koronavirüs aşılarını yaptıran kişilerin en geç 12 ay içinde üçüncü doz aşıya ihtiyaç duyabileceklerini duyurdu. Pfizer'ın korumanın 6 ay sonra devam edip etmediğini belirlemek için daha fazla veriye ihtiyaç olduğu bildirildi. 
 
Bakan Koca'dan çok önemli aşı çağrısı 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son iki günde açılan aşı kapasitesinin çok az bir bölümüne randevu alındığına dikkat çekerek, "Hastanelerimiz gece saat 24’e kadar hizmet vermektedir. İftardan sonra aşı olma imkanı var. Sıranız gelmişse vakit geçirmeden aşınızı olun” çağrısında bulundu 

Emekli amirallerin evinde arama 

Emekli amiraller tarafından yayımlanan darbe imalı bildiri ile ilgili iki sıcak gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında 7 emekli amiralin evinde arama yapılırken 6'sı emekli amiral 1'i emekli general 7 kişi de ifadeye çağrıldı. 

KKTC'de Kur'an kursları kapatıldı 

KKTC'de Anayasa Mahkemesi, Laiklik ilkesiyle ters düştüğünü gerekçe göstererek Kur'an kurslarının kapatılması yönünde karar aldı. Türkiye karara tepki gösterip "Laiklik din eğitimini yasaklama aracı olarak kullanılamaz." açıklamasında bulundu. 

Skandalın talimatı Miçotakis'ten 

Türkiye'ye yönelik diplomatik teamülleri aşan ifadeler kullanan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın skandal tutumunun perde arkasında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis çıktı. Ethnos gazetesi ikilinin sürekli istişare halinde olduğunu yazdı. 

Merkez Bankası'ndan kripto para kararı 

Merkez Bankası'nın Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğine göre, kripto varlıklar ödemelerde doğrudan veya dolaylı bir şekilde kullanılamayacak. Yönetmelik, 30 Nisan 2021 tarihinde yürürlüğe girecek. 

Beşiktaş'ın Avcı'ya ödeyeceği tazminat belli oldu 
 

TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Beşiktaş'ın fesih tazminatı olarak eski teknik direktörü Abdullah Avcı'ya 17 milyon 340 bin TL  ödemesine karar verdi.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Bekir Bayrak 16.04.2021 22:39
    Bence de olmayanlar zorlanmamalı.50 yaş ve üstüne randevu verilmeli. Ya okulların tüm sınıfları kapanmalı. Yada 8 12 sınıflara derse giren öğretmenler aşılanması.
  • net 16.04.2021 21:13
    50 59 yaş arasına da randevu alma imkanı sağlayın aşı kapasitesi dolar. Aşı olmak istemeyen olmasın kendi riski kendi hayatı kendi bileeği iş. Niye ikna ediyorsunu ki? diğer yaşları açın aşı olmak isteyen olsun.
  • Adam haklı 16.04.2021 18:20
    Sağlık bakanlığı aşı için ikna etme çalışması yapmaya devam ededursun adamlar kendi aşıları hakkında cesurca açıklama yapıyorlar işe yaramıyor diyorlar daha ne desinler
  • vatandas 16.04.2021 17:33
    Bu isin sonu gelmeyecek, onlar parasini, insanlar da canini kurtarmak icin mücadele etmek zorunda kalacaklar.
  • Hasan 16.04.2021 16:56
    Bu Kuzey Kıbrıs tan kıllanıyorum. Bunların kanına ya Rum kanı bulaşmış ya da bizdeki din düşmanları çok etkiler. Bunlara unutamayacakları okkalı bir ders vermek artık şart oldu. Burunlarını bir surtmeliyiz. Yoksa bu simariklik devam edecek.