Sakarya’nın Karasu ilçesinde nehre girdiği esnada arkadaşlarından helallik isteyen 20 yaşındaki Emirhan Henden’in cansız bedenine 6 gün sonra ulaşıldı.

Olay, 3 Temmuz Cumartesi günü Karasu ilçesi Adatepe Mahallesi üzerinden geçen Sakarya Nehri’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, 20 yaşındaki Emirhan Henden nehrin karşı tarafında bulunan meradaki hayvanlarını yem vermek için botu kullanmak istedi. Hava şartları sebebi ile alabora olan botunun suda sürüklendiğini gören genç, botun ipini çekmek için suya girdi. Henden’in, suda yüzmeye başlamadan önce arkadaşlarından helallik istediği ve bir süre yüzdükten sonra bota yakın mesafede suda bağırarak çırpındığı ve gözlerden kaybolduğu anlar ortaya çıkmıştı.

12 kilometre uzaklıkta vatandaş tarafından bulundu

Henden’i bulabilmek için 5 bot, 9 araç, 1 tekne ile 56 uzman ekip dahil tüm imkanlarla birlikte nehirde ve denizde yoğun bir çalışma gerçekleştirildi. Kaybolduğu günden itibaren dönüşümlü nöbet tutan vatandaşlar tarafından sabah saat 04.30 sıralarında Adatepe Mahallesi’nden yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta bulunan Hürriyet Mahallesi’nde Emirhan’ın cansız bedeni bulundu. Haber verilmesi üzerine bölgeye gelen Jandarma Sualtı Arama Kurtarma (JAK) ekiplerince, Henden’in cansız bedeni sudan çıkartıldı. Olay yerine gelen savcının incelemelerinin ardından Emirhan Henden’in cenazesi, Karasu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • mehmet zeki 09.07.2021 12:01
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun İnşallah
  • Engo 09.07.2021 10:35
    Gençler ölmeyi bayılmak sanıyor. Allah alesine sabır versin.
  • Tuğrul 09.07.2021 10:26
    Allah sabır versin.
  • deli 09.07.2021 10:17
    yavrumun gücü tükendi. arkadaşları bırakmamalıydı
  • Rabbim 09.07.2021 09:59
    Kimseyi evlatıyla sınamasın. Çok zor durum gençlerimiz bu tür davranışlarda bulunmadan önce ailelerini göz öbüne getirsinler. Hayatta herşey heyecan değil. Düşünmeden yaptıkları bu hareketler büyük depresyonlara psikolojik sorunlara sebebiyet veriyor. Genç kardeşimizin taksirahatini affetsin Allahım!!