23 Ekim 2021 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Karpal tünel sendromu arttı

Koronavirüs salgınında kısıtlama dönemlerinde evde bulunma sürelerinin artması ve pandemiye bağlı özellikle kadınlarda virüse karşı ‘temizlik seferberliği’ bazı hastalıkların artmasına neden oldu. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Bahadır Seyhan, pandemi döneminde hastalığa bağlı hijyen titizliğinin artması sonucu kadınlarda özellikle el ve kolda uyuşma, karıncalanmaya neden olan karpal tünel sendromu ile karşılaştıklarını belirtti.


Tuz Gölü yok olabilir
Türkiye'nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü, küresel ısınma ve bilinçsiz tarımsal sulama nedeniyle yüzde 30 küçüldü. Uzmanlar, önlem alınmadığı takdirde 30 yıla kadar gölün kaybedileceğini belirtti.

 

Hava soğuyor
Hava sıcaklıklarının yarından itibaren hissedilir derecede düşmesi bekleniyor. Bugün yurt genelinde yağış beklenmezken, yarından itibaren kuzey ve kuzey doğu kesimlerde sağanak, karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Örgüt lideri öldürüldü
ABD, Suriye'nin Tel Abyad ilçesine bağlı Suluk kasabası yakınlarında SİHA'larla düzenlediği hava saldırısında, üst düzey El Kaide elebaşlarından Abdülhamid el-Matar’ın öldürüldüğünü duyurdu.
      
 Ekonomiden 2 önemli gelişme ile devam ediyoruz…
Hükümet’ten destek

Hükümet, yeni yılda da istihdamın artırılmasına yönelik politikaların etkinliğini arttırırken,işsizliği azaltıcı yeni tedbirler devreye alacak. İşveren prim teşvikinden bu yılın sonu itibariyle yararlanan çalışan sayısı 10 milyonu bulacak

İlk külçe için tarih verildi
Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz, Bilecik’in Söğüt ilçesindeki altın rezervi maden sahasında yaptığı incelemede, “2022 yılının sonunda ilk altın külçemizi döküp Türk ekonomisine kazandırmak istiyoruz” dedi.


Bakasetas seferberliği

Trabzonspor’un yıldız ismi Bakasetas’ın son antrenmanda arka adalesinden sakatlık yaşadığı öğrenilirken, MR'ı çekilen oyuncunun Göztepe maçına yetiştirilmeye çalışıldığı belirtildi.

 

 

 

 

 

Yorumlar 4 Yorum Var
  • goktuglord 24.10.2021 00:15
    bileğim kolum dizim eklem yerlerim kilitlendi resmen agrisida çoktu dıprospan iğne yaptirdim 2 günde agrılarım gecti süperdi...
  • Ahmet 23.10.2021 17:40
    Kartal tünel sendromu yada bilekleri sinir sıkışması en iyi tedavi yolu hacamattir...
  • Reis 23.10.2021 17:36
    Açıkçası corona dsö dahil gerçeği tamemen bilmiyor kanaatindeyim. On gün önce aynı evde yaşadığımız eşim ve kızım nezle idi test verdi. Hiç tahmin etmiyordum. Sonuç pozitif.Bir hafta herşey iyi idi. Perşembe günü burnum akmaya başladı dinde koku gitti. elhamdülillah. Ben korona olduğumu düşünüyorum. Iki pozitif in yanına bir kişi on gün kalırsa hehalde bende kaptım diye düşünüyorum. Eşim ve kızım iki adet aşılarını yaptırmıştı ben yaptirmadim. Hastalığın şiddeti çok zayıf. Inşallah hafif anlatırız. Allah coronanin çıkmasına sebep olanların cezasını versin. Verecektir. Ancak bu konuda bilinmiyenleride yetkililer iyi araştırmalı. Testleri itina ila yapmalı. Vesselam.
  • Emin 23.10.2021 17:19
    Bill Gates amca ne demişti pandemiden değil ama pandemiye bağlı sebeplerle insanlar hastalanacak ve ölecekler. Bunların hepsi bilinçli yapılan şeyler birçok uzman uyarmıştı şimdi ah vah etmenin anlamı yok