Millet İttifakı'nda oturma düzeni ve adaylık tartışmaları devam ediyor. 

İttifakı genişletme çabaları varken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun bazı tutumları ittifak içinde rahatsızlığa neden oluyor. 

Geçtiğimiz günlerde oturma düzeni tartışması ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önerisi basına yansımıştı. Tartışmaların büyümesi sonrasında açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Partiler masada alfabetik sıraya göre oturabilir. Veya genel başkanların soyadı sırasına göre otururlar" demişti. 

Oturma düzeni tartışmaları bir yana, uzun süredir devam eden adaylık tartışması da ittifak içinde çatlağa neden olabilir. 

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi de bugünkü yazısında, Davutoğlu-Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesinde gerilime neden olan diyaloğu yazdı. 

Selvi'nin yazısına göre, görüşmede Millet İttifakı'nın yeniden kurulması, ittifakta yer alan partilerin eşit temsili ve cumhurbaşkanlığı adaylığı konusu gündeme geldi. 

Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında görüşmeye dair şu bilgileri verdi: 

"Davutoğlu, muhalefetin cumhurbaşkanı adayı konusunda bir isim zikretmiyor. Ama bir cumhurbaşkanı adayı profili ortaya koyuyor. Bunu yaparken de Kılıçdaroğlu’nu incitmemeye çalışıyor. O nedenle kelimeleri özenle seçiyor ama Kılıçdaroğlu geriliyor.

Biraz sonra detaylarını vereceğim ama Davutoğlu ustaca, Kılıçdaroğlu’na ‘Cumhurbaşkanı adayı olma’ mesajını veriyor. Haliyle Kemal Bey de rahatsız oluyor.

Çünkü Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığına odaklanmış durumda. Hiç bu kadar motive olduğunu sanmıyordum. Ama kendisine en büyük hedef olarak cumhurbaşkanı adaylığını belirlemiş durumda.

Şimdi gelelim Davutoğlu’nun ideal cumhurbaşkanı adayı konusundaki değerlendirmelerine.

SÜNNİ VE TÜRK ADAY

Davutoğlu, nasıl bir cumhurbaşkanı adayı olsun diye bir araştırma yaptırdıklarını anlatıyor. Halkın, Sünni ve Türk bir cumhurbaşkanı adayı istediğini söylüyor. Muhalefetin cumhurbaşkanlığı seçimini kazanabilmesi için Türk ve Sünni bir cumhurbaşkanı adayı çıkarması gerektiğini söylüyor. Davutoğlu’nun bunu mezhepçilik ve etnik ayrımcılık anlamında söylemediğini düşünüyorum. Kimseye haksızlık etmek istemem. Yazarken bile kelimelerimi özenle seçmeye çalışıyorum. Çünkü hassas bir konu. Ayrıca benim öyle bir takıntım yok. Ülkemizin geldiği noktada hâlâ mezhep ve etnik köken üzerinden siyasi eğilimlerin belirlenmesinin iç açıcı bir durum olmadığını düşünüyorum. Sadece bir kulisi aktarmaya çalışıyorum. Davutoğlu’nun Alevi ve Kürt bir cumhurbaşkanı adayının kazanma şansının zayıf olduğunu söylediği hatta bu profile sahip bir adaya CHP seçmeninin bir kısmının oy vermeyeceğini belirttiği ifade ediliyor."

Yorumlar 3 Yorum Var
  • aynen 03.02.2022 08:09
    Hapiniz bir olsanız yinede reisin yarısı etmesiniz zorluk cıkarman reisimize yeniden secelim sizde destek verin turkiyemiz kalkınsın önunu kesmek icin bin takla attınız dahada atacaksınız ama Rabbim reisimizi başımızdan eksik etmesin turkiye 2023 gecirsin reiste kimi isterse o secilir bu ulkeye reisgibisinden baskası yaraşmaz
  • sor 02.02.2022 15:51
    parti başkanları yaş sıeasına göre otursun , ismini içinde iki k harfi olan otursun m harfimolan ayakta dursun yok isminin baş harfi d olan yan yatsın m olan tek ayak üstüne dursun k olan yalan söylesin...
  • pendik 02.02.2022 13:31
    Davutoğlu kendisi aday olmak istiyor olabilir
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek