Afrika'nın en fazla Müslüman nüfusa sahip ülkesi Nijerya'da, Ramazan Bayramı, havai fişekler, davul-zurna ve kutlamalarla karşılandı.
Ülkenin en kalabalık ikinci şehri olan Kano'da ramazanın son teravih namazının kılınmasının ardından çocuklar, kadınlar ve erkekler Emir Aminu Ado Bayero'nun sarayının önünde toplanarak bayrama yönelik açıklamayı bekledi.
Emir'in saraydakilerle görüşmesinin ardından, sarayın önünde davul-zurna çalındı, havai fişek gösterisi yapıldı ve şehrin bazı camilerinde ilahiler okundu.
-
Vatandaş
02.05.2022
16:21
Eskiden yani 10 larca yıl öncesini hatırlıyorum.Rahmetli babacığımla
bayram için köye gidip namazı camide kıldıktan sonra çıktığımızda köylüler beller den silahları sıyırıp boşaltırlardı.Hoş geldin bayram kutlaması..bir şenlik,sevinç,mutluluk..ne derseniz deyin onun kutlaması.Bu bir âdetti.
Şimdi bunlarda da buna benzer bir uygulama yani.
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
Türk Gücü
02.05.2022
15:05
Böyle olmaz
Beğen
Daha fazla yorum görüntüle