16 Mayıs 2022 Pazartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

 

Tedavüldeki bozuk paraları hurdacıya satan şahıslara baskın

Beyoğlu Devriye Ekipler Amirliği polisleri, topladığı 70 kilogram bozuk parayı değerinden fazla kazanmak için kilosunu 70 liradan hurdacıya satan şahsı yakaladı. Gözaltına alınan şahsa “Türk Parasının Kıymetini Koruma Kanununa Muhalefet” suçundan işlem yapıldı.

Canlı bomba eylemi engellendi

İçişleri Bakanlığı, “Eylem hazırlığındaki DEAŞ'lı 'canlı bomba', Şanlıurfa TEM ekiplerince yakalandı. Yakalanan terörist ile birlikte bu yıl DEAŞ’ın yapmayı planladığı 10’uncu canlı bomba eylemi engellenmiş oldu” açıklamasını yaptı. 

Bakan Özer'den son dakika BİLSEM açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Özer, "İlk kez bu yaz itibariyle BİLSEM'lerde, sadece BİLSEM'lere seçilmiş öğrencilere değil, tüm öğrencilerimize yaz okulu açacağız." açıklamasında bulundu.

AYM Başkanı Arslan'dan OHAL açıklaması

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, “Ohal KHK'larının denetlenmediği iddiası doğru değildir. Aynı şekilde bireysel başvuru da Anayasa Mahkemesi baştan itibaren OHAL tedbirlerini denetlemektedir” dedi. 

Rusya'dan Renault kararı!

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Fransız şirketi Renault’un Rusya’daki tüm varlıklarının Rus devletine devredildiğini duyurdu.

Rusya'dan İsveç ve Finlandiya açıklaması

Rusya, Finlandiya ve İsveç'in NATO adımına yönelik "Büyük bir hata olur" açıklamasında bulundu. Rusya ayrıca olası bir üyelik adımının sonuçlarının "geniş kapsamlı sonuçları olacağını ifade etti.

Şampiyon Trabzonspor, İstanbul'da Altay'ı devirdi!

Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında şampiyon Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan maçta Altay'ı 2-1 yendi. Şampiyon Trabzonspor bu sonuçla puanını 81'e çıkardı. Altay ise 34 puanda kaldı.

Yorumlar 32 Yorum Var
  • Nazım Zengin 17.05.2022 00:34
    Metal olarak değeri, para olarak değerini aşıyorsa ona para demek de ayrı bir saçmalık!
  • seldur 16.05.2022 23:01
    Ne acı tablo TL utandırıyor.TL ateş gibi tutanın elini yakıyor herkes kaçıyor.Altın para sistemine geçilmeli.
  • murtaza 16.05.2022 21:16
    dolar türklirasını nasıl değerleştiriyorsa, dolarıda,türkiyeden def edelim, adam ticaret yapıyor, türk parası değersiz kılınıyormuş, dolarda türk parasını değersiz kılıyor, ona niye soruşturma olmuyor
  • Vatann sever 16.05.2022 21:03
    hURDACILAR GÖZLEM ALTINDA TUTULSUN SATANDA SUÇLU ALANDA
  • lacivert aşkı 16.05.2022 18:59
    Adam kazancına bakar öyle yada böyle
Daha fazla yorum görüntüle