CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun itiraf nitaliğindeki parti içindeki torpil ve yükselmeye ilişkin sözleri Muharrem İnce'nin 4,5 yıl önce CHP'deki liyakatsiz yapılaşma hakkındaki sözlerini hatırlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun başrolünde olduğu 'itiraf' kayıtları gündeme bomba gibi düştü.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, bir süre önce Bosphorus Palace Hotel'de düzenlenen düğün ile CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Tuba Torun ile dünya evine girdi. Düğünden yaklaşık 1 hafta sonra Erdoğdu'nun boşandığı eşi Özge Erdoğdu bomba ses kayıtlarını yayınladı.

"KEMAL KILIÇDAROĞLU'NU ARADIM"

Erdoğdu kaydın bir yerinde; CHP içindeki iç çekişmeyi gözler önüne seren açıklamalarda da bulundu. Görüşmenin kayıt edildiğinden habersiz olan Aykut Erdoğdu, Tuba Torun'un partide yükselmesi için kulis yaptığını eski eşine şu sözlerle anlattı:

"Ben niye Parti Meclisi'ne giremedim biliyor musun? Kemal Bey'i 5 kere aradım, bunu (Tuba Torun) listeye al diye. Oğuz'u (Oğuz Kaan Salıcı) 5 kere aradım, 'Beni çıkarın bunu alın' diye. O insanlar, adam çıkmış, sevgilisi için bunu yapıyor. Bütün kurultayda buna oy topladım, kim yapar bunu be! Bu toplumda bir tane namuslu adam bunu yapar, günah. Bu girsin lan dedim. Biz bir şekilde hallederiz. Yaptığı iş mi yani."

MUHARREM İNCE'NİN 4,5 YIL ÖNCEKİ SÖZLERİ AKILLARA GELDİ

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce A Haber'de şu ifadeleri kullanmıştı;

"Bir Parti Meclisi kurultaydan sonra en üst organdır. Belediye Başkan Yardımcısı, Parti meclisi üyesi olmuş. Normalde Belediye Başkanının üzerinde olması lazım. Parti meclisi üyesi Milletvekilinin de üstünde yani yöneticisi. Şimdi Belediye Başkan Yardımcısı orada parti meclisi üyesi yarın o ilçenin Belediye Başkanlığı seçimi yapılırken oy kullanacak öyle mi. Başkan Yardımcısı… Sakarya'da il başkanlığı yarışı yapıldı. Bir aday kazandı bir aday kaybetti. Kaybedeni parti meclisi üyeliğine aldı. Neden kazanan Muharrem İnce'yi desteklediği için. Bu yapı mı Türkiye'yi yönetecek?

İl Başkanının kızı parti meclisi üyesi kızı babasının üstünde şu anda… Bu yapı mı yapacak yani? Partinin genel sekreteri parti meclisi listesinde yok. CHP'nin tarihinde 9 Eylül 1923'ten bu yana böyle bir olay olmuş mudur? Partinin genel sekreteri parti meclisi listesinde yok.

"BU YAPIDAN BAŞARI ÇIKMAZ"

Partide müdür maaş alıyor partiden. Belediye başkanının danışmanı partiden maaş alıyor. Bunlar oy kullanacak, yönetecek, karar alacak öyle mi? Belediye Başkan Yardımcısı bir anlamda Belediye Başkanının amiri olacak sonra belediyeye gelecek düğme ilikleyecek. Partiyi mutlu bir azınlık ele geçirdi. Çankaya'yı Bakırköy'ü Sarıyer'i bunları aldı mı? Ohh keyifleri iyi. Ordu'da ne oluyor kimsenin umurunda değil. Yani Belediye Başkanlarına talimat veriyor Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili ama Ordu'da sıfır belediye var. Kendi de belediye başkan adayıydı. Şanlıurfa'da sıfırsın Erzurum'da sıfırsın bitmişsin.. Kimsenin düşündüğü yok. CHP'deki mutlu azınlık buna kabul… Bu yapıdan başarı çıkmaz."

Yorumlar 7 Yorum Var
  • Kafkas kartalı 28.06.2022 07:24
    Ses konusması montaj derler tek çare istifa etsin avrupada japonyada istifa eder ler
  • Fazlı 27.06.2022 22:32
    Aykut Erdoğdu ya soruyorum 50 kişi kim ve nerede saklama biliyorsun sen onları, eski eşine söylemişsin, o 50 kişiyi bize de şöyle Aykuuuuut...
  • Kırşehir li 27.06.2022 22:27
    Ey CHP Aykut Erdoğdu nun dediği 50 kişi kayıp nerede
  • Değil mi? 27.06.2022 17:10
    fetönün son kalesi : dhkp-CHPkk
  • Taci 27.06.2022 15:05
    Yaaaah kızma Muharremciğim ehliyet liyaket var ama.
Daha fazla yorum görüntüle