Müslüman olmayanların girmesinin yasak olduğu Mekke'ye gidip, sonra da o görüntüleri paylaşan İsrailli gazeteci kriz çıkardı. İsrailli Tamary, paylaştığı videodan sonra Müslümanlardan özür diledi.

İsrailli bir gazetecinin İslam dünyası için kutsal olan ve Kabe'ye de ev sahipliği yapan Mekke'ye gizlice girmesi büyük tartışma yarattı.

İsrail televizyonu Channel 13 muhabiri Gil Tamary, Müslüman olmayanların girmesinin yasak olduğu Mekke'de çektiği görüntüleri sosyal medyada paylaşınca krize yol açtı. Tamary, kontrol noktalarında Müslüman olmayanların girişinin engellendiği Mekke caddelerinde arabayla dolaşırken çektiği bir videoyu paylaştı.

İsrailli gazeteci Müslümanların Hac ziyaretinde gittiği Arafat Dağı'na da çıktı. Yahudi gazetecinin Mekke'de hiçbir engellemeyle karşılaşmadan yaptığı gezi, İsrail'e döndükten sonra yayınladığı haber ve görüntülerle ortaya çıktı.

‘MEKKE’YE GİTMEK HAYALİMDİ’

Tamary'nin videosu Suudi Arabistan'da büyük tepkiye yol açtı, birçok kişi Yahudi bir gazetecinin kente girmesini “ülkenin geleneklerine saygısızlık” diye niteledi. İsrailli gazeteci ise kente giriş yapmasına yardım eden kişinin kendisinin İsrailli olduğunu bilmediğini ve Mekke'ye gitmenin uzun zamandır hayali olduğunu belirtti. Tamary, bugün paylaştığı tweet'te Müslümanları kırmak istemediğini söyleyerek özür diledi.

Suudi Arabistan ve İsrail arasında diplomatik ilişki bulunmuyor ancak ikili ilişkiler son yıllarda gelişiyor. ABD Başkanı Joe Biden'ın geçen hafta İsrail ve Suudi Arabistan'a yaptığı ziyarette de Suudi Arabistan hava sahasını İsrail dahil tüm havayollarına açtığını açıklamıştı.

Öte yandan Suudi yetkililer, Filistin sorunu çözülmeden İsrail'le normalleşmenin mümkün olmadığını belirtiyor.

Yorumlar 117 Yorum Var
  • Ezo 23.07.2022 18:24
    Kirletilmemis bir orası kalmıştı sıra oraya mı geldi ? Nasıl olabilir bu ya, bari bunu yapmayalım her naneyi yedik Müslüman olarak buna da mı tepki yok
  • Ekrem 20.07.2022 22:50
    Bir hayli zamandır bilirdik ki Kudüs işgal altında meğerse mekkemiz kudusten daha evvel işgal olmuş haberimiz dahi yoktu zaten yönetim İsrail'de inşallah bu gibi gelişmeler yeniden Fethi mubini müyesser kılar üzerimize.Rabbimiz feraset sahibi olmayı ihlâslı Müslüm vasfimiza dönüş sağlamayı nasib eylesin.
  • Yanlız Kurt 20.07.2022 14:57
    müslüman topraklarını müslüman olmayanlara köle olanlar yönetirse,hatta belki yönetenlerde müslüman değil,sonuç bu olur tabiki,bu grdüklerimiz daha görmediklermiz var.
  • Pars 20.07.2022 14:37
    O yasaklar müslümanlar için ve ayrıca biz Türkler için,hiç onları kontrol edermi suud'lular.Kabe'nin etrafını bloklarla çevirmişler kimse yaklaşmasın diye ...
  • toto 20.07.2022 14:33
    kültürel ajanlar iş başında. bugün kudüs işgal altındadır. yarın mekke
Daha fazla yorum görüntüle