Dorian Borcherds isimli bir dalgıç, Papua Yeni Gine'de ilk defa görülen bir hayvanı kayıt altına almayı başardı.

Araştırmacılar tarafından ilgiyle karşılanan görüntü, detaylıca incelendi. Uzmanlara göre kayda alınan hayvan muhtemelen yeni bir denizanası türü.

Görütntüleri paylaştıktan yarım saat sonra, Borcherds'ı arayan Avustralya Denizcilik Danışma Servisi "Stinger"den deniz biyoloğu Lisa-Ann Gershwin, bunun Mayıs 1997'de Great Barrier Reef'te yakalanan aynı denizanası türü olduğunu iddia etti. Ancak uzmanlar videoyu arşivdeki görüntülerle karşılaştırdıklarında, dalgıcın muhtemelen yeni bir denizanası türü gördüğü sonucuna vardılar.

1997'deki olayda, araştırmacılar daha sonra hayvanı yakalamış ve incelemişti. Arından denizanası 'Chirodectes maculatus' olarak adlandırılmıştı.

Denizanası konusunda uzman olan Griffith Üniversitesi'nden Profesör Kylie Pitt, Yeni Gine kıyılarındaki denizanalarının gerçekten de yeni bir tür olabileceğini, ancak bunun yalnızca videodan doğrulanamayacağını söyledi. Pitt, "Bir örnek alabilirsek ve morfolojisini genetik testlerle birlikte tanımlayabilsek harika olurdu." dedi.

Yirmi yıldan fazla bir süredir bölgede dalış yapan Borcherds, hayvanın özellikle hareket etme şeklinden oldukça etkilendiğini söyledi.

Yorumlar 20 Yorum Var
  • ALLAH dostu 11.02.2024 18:53
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM Şeriat isteriz. ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ. ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ. ALLAHIN RIZASINI, HOŞNUTLUĞUNU, SEVGİSİNİ VE DOSTLUĞUNU KAZANMAK İSTERİZ. ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHA KAVUŞMAK İSTERİZ... ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN DOSTLUĞUNU KAZANMAK İSTERİZ. ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN HUZURUNDA OLMAK İSTERİZ.
  • mustafa king 15.08.2022 10:32
    Mustafa hayret, sadece senin yorumunda var biseyler
  • Serkan 07.08.2022 06:49
    Subhanallah
  • Mustafa 07.08.2022 06:17
    Rum suresi. 41 İnsanların kendi yaptıklarından dolayı karada ve denizde fesat ortaya çıktı. Belki akıllarını başlarına alırlar diye yaptıklarının bir kısmı onlara tattırıldı.
  • Abdullah 07.08.2022 05:51
    Sübhanallah
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek