Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde kontrolden çıkan yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 30 kişi yaralanmıştı.
Daha sonra kontrolden çıkarak şarampole devrilen yolcu otobüsünden acı haber geldi. Yaralı sayısının 38’e yükseldiği kazada, kurtarma ekipleri otobüs içerisinden 20 yaşındaki gencin cansız bedenini çıkardı. Otobüs şoförünün gözaltına alındığı olayda ölen gencin asker adayı olduğu ve birliğine teslim olmak için yolculuk yaptığı belirtildi.
Kaza, sabah erken saatlerde Sandıklı ilçesi çıkışı Kaplıca Kavşağı yakınlarından meydana geldi. Dinilen bilgilere göre, Yalova-Antalya seferini yapan A.T. (61) idaresindeki yolcu otobüsü 16 BLT 67 plakalı yolcu otobüsü sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir sebepten ötürü direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan araç yol kenarındaki şarampole girip devrildi. Otobüs yaklaşık 50 metre yan bir şekilde sürüklendikten sonra durabildi.
Yaralıları kurtarma ekipleri otobüs içerisinde çıkardı
Kazanın ardından çevredekilerin haber vermesi ile bölgeye çok sayıda jandarma, 112 Acil servis, AFAD ve İtfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen kurtarma ekipleri otobüs içerisindeki yaralıları çıkarmak için adeta zamana karşı yarıştı verdi. Otobüsten çıkarılan 38 yaralı ambulanslarla Sandıklı ve Afyonkarahisar’daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Otobüs şoförü gözaltına alındı
Olay yerine gelen kurtarma ekipleri yaptıkları incelemede ise Muhammet U. (20) isimli gencin öldüğünü belirledi. Talihsiz gencin cansız bedeni yapılan incelemelerin ardından otobüs içerisinde çıkarılarak hastane morguna götürüldü.
Olayın ardından otobüs şoförü A.T., ise jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Yaralıların büyük çoğunluğu asker adayı
Öte yandan, kazada yaralananların büyük bir bölümünün Burdur’daki askeri birliklerine teslim olmak için yola çıkan asker adayları olduğu öğrenildi. Yaralanan asker adaylarının hastanelerdeki tedavileri devam ederken, 10’nun durumunun ciddiyetini koruduğu kaydedildi.
Kazanın ardından jandarma tarafından inceleme başlatıldı.
-
seldur
20.08.2022
22:00
Bir günde bu kadar kaza tesadüf olamaz
Beğen
-
Aslı
20.08.2022
17:24
Gaziantep, Rize ve Afyon. Üç ilde otobüs kazası bir günde oldu. Gaziantep ve afyonda kamu personeli ve asker adayları vardı bakalım rize de otobüste kimler vardı. İlginç, biraz saçma olabilir ama terör eylemi olabilir mi?
Beğen
/ 4 kişi beğenmiş
-
isim
20.08.2022
13:40
Hapse atmak neye yarar be getirir
Önlem almayin kaza edeni cezalandirin
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
isim
20.08.2022
13:38
Uyumustur heralde
Otöbüs Kamyon söförleri calisma saatleri
kontrol altinda olmali
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
Mehmet
20.08.2022
13:13
Şoförün özlemişim kesinlikle raştırılmalıdır . pkk fetö vb. Örgüt bağları falan var mı? Yok mu?
Kazazadelere geçmiş olsun . ALLAH' tan acil şifalar diliyorum.
Beğen
/ 2 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle